Άγιος Παντελεήμονας - Ξυλοκεράτεια

Άγιος Παντελεήμονας - Ξυλοκεράτεια

Νότια της πόλης του Κιλκίς βρίσκεται η Πικρολίμνη, όπου τελευταία υπάρχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Η Πικρολίμνη εκτείνεται σε μια έκταση 4500 στρεμμάτων και φημίζεται για τις θειούχες λάσπες της που είναι πλούσιες σε νιτρικά άλατα. Ο πηλός της Πικρολίμνης είναι ιδανικός για πηλοθεραπεία γιατί, καθώς αλείφεται στο δέρμα, οι πολύτιμες ουσίες του φτάνουν στις απολήξεις των νεύρων όπου και δρουν ευεργετικά.

Στην Ξυλοκερατιά δημιουργήθηκε το πρώτο κέντρο πηλοθεραπείας των Βαλκανίων. Στις άρτιες υποδομές του παρέχεται άρτια εξυπηρέτηση είτε σε ασθενείς που προσέρχονται σε ημερήσια βάση είτε σε όσους θέλουν να παραμείνουν στην περιοχή για ένα πλήρες πρόγραμμα. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται ξενοδοχείο, εστιατόριο, μπαρ, γήπεδο ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ, γυμναστήριο και σάουνα ενώ έχει διαμορφωθεί η πλαζ στην όχθη της λίμνης για όσους θέλουν να κολυμπήσουν.

'ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

Ο Παντελεήμονας ή Άγιος Παντελεήμονας είναι χωριό του Νομού Κιλκίς και βρίσκεται νότια της πόλης. Το χωριό ξεκίνησε να δημιουργείται το 1923 κατά μήκος της συμμαχικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, όπως λεγόταν τότε, καθώς οι πρώτοι του κάτοικοι, πρόσφυγες από διάφορες περιοχές του Πόντου όπως την Ορντού, την Σάντα, την Τραπεζούντα, την Κερασούντα, την Ματσούκα, την Γαράσαρη, το Σοχούμ κ.ά. ασχολιούνταν με το εμπόριο. Μετά την εκδίωξή τους από τον Πόντο το 1922 με την ανταλλαγή πληθυσμών και μετά από προσωρινή παραμονή τους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης αναζήτησαν μια περιοχή κατάλληλη για την συνέχιση των δραστηριοτήτων τους.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2341 352101          (+30) 2341 077032          (+30) 2341 023578                (+30) 2341 029677

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP