Σκάλα

Σκάλα

Η Σκάλα είναι ένα τουριστικό χωριό με έντονη νυχτερινή ζωή και μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Αξίζει να επισκεφθείτε το σπήλαιο Σάκος, με σημαντικό ευρήματα, όπως προϊστορικά λίθινα εργαλεία, την πολύ καλά διατηρημένη ρωμαϊκή βίλα (2ου μ.Χ. αι.), με εντυπωσιακά ψηφιδωτά και το μωσαϊκά δάπεδο, και τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα (5ου π.Χ. αι.). Σώζεται ένα από τα δύο κιονόκρανα του ναού αυτού, εξαιρετικής τεχνοτροπίας, το οποίο φυλάσσεται στο Μουσείο του Αργοστολίου. Δίπλα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, με εντοιχισμένα υλικό αρχαίου κτιρίου που βρισκόταν στην ίδια θέση. Ακριβώς κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο θα συναντήσετε ένα γραφικό ψαράδικο λιμανάκι.

Απολαύστε τη διαδρομή από τον Πόρο προς τη Σκάλα, μέσα από τα στενά του Πόρου, μια περιοχή με πλούσια βλάστηση, μικρογραφία όπως λένε της κοιλάδας των Τεμπών. Αξίζει επίσης να κάνετε μια εκδρομή μέχρι το Παλιά Χωριά, έναν παραδοσιακό οικισμό με καταπληκτικά θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος.

Θα κολυμπήσετε στην εκτεταμένη αμμουδιά του οικισμού, καθώς και στις γύρω μικρές και απομονωμένες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP