Σκάλα

Σκάλα

Τουριστικό χωριό με έντονη νυχτερινή ζωή και μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Η Σκάλα χτίστηκε το 1956, μετά τους σεισμούς του 1953 που ισοπέδωσαν το παλιό χωριό που βρισκόταν λίγο παραπάνω.

Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και είναι ο παράδεισος για τους περιηγητές και τους φυσιολάτρεις, λόγω της πλούσιας βλάστησης.

Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό της Σκάλας -που την θέτει αναμεσά στις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς- είναι η πολύ μεγάλη σε μήκος παραλία της με την άμμο, το βοτσαλάκι και το πευκοδάσος στο πίσω μέρος της, το οποίο χωρίζει τη στεριά από τη θάλασσα. Αν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, τότε είστε στο σωστό μέρος. Αξίζει να κολυμπήσετε και στις γύρω μικρές και απομονωμένες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Αξίζει να επισκεφθείτε το σπήλαιο Σάκος, με σημαντικό ευρήματα, όπως προϊστορικά λίθινα εργαλεία, την πολύ καλά διατηρημένη ρωμαϊκή βίλα (2ου μ.Χ. αι.), με εντυπωσιακά ψηφιδωτά και το μωσαϊκά δάπεδο, και τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα (5ου π.Χ. αιώνα). Σώζεται ένα από τα δύο κιονόκρανα του ναού αυτού, εξαιρετικής τεχνοτροπίας, το οποίο φυλάσσεται στο Μουσείο του Αργοστολίου. Δίπλα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, με εντοιχισμένα υλικό αρχαίου κτιρίου που βρισκόταν στην ίδια θέση. Ακριβώς κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο θα συναντήσετε ένα γραφικό ψαράδικο λιμανάκι.

Απολαύστε τη διαδρομή από τον Πόρο προς τη Σκάλα, μέσα από τα στενά του Πόρου, μια περιοχή με πλούσια βλάστηση, μικρογραφία όπως λένε της κοιλάδας των Τεμπών. Αξίζει επίσης να κάνετε μια εκδρομή μέχρι το Παλιά Χωριά, έναν παραδοσιακό οικισμό με καταπληκτικά θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος.

Λίγο έξω από την Σκάλα έχει ανακαλυφθεί η Ρωμαϊκή Έπαυλη Σκάλας, όπως ονομάζεται, μια έπαυλη που χρονολογείται τον 3ο αιώνα μ. Χ. και διαθέτει οικία και λουτρά, με θαυμαστά ψηφιδωτά.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26710 22933           (+30) 26710 27820          (+30) 26710 23464                (+30) 26710 38000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP