Σάμη

Σάμη

Εμπορικό κέντρο του νησιού, αλλά και σημαντικό τουριστικό θέρετρο, που βρίσκεται 22 χλμ. βορειοανατολικά του Αργοστολίου. Η φυσική ομορφιά, οι περίφημες καταβόθρες και οι αρχαιολογικοί χώροι προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.

Αξίζει να επισκεφθείτε την αρχαία Σάμη, η οποία υπήρξε μια από τις τέσσερις σημαντικές πόλεις του νησιού (στα ομηρικά έπη η Κεφαλονιά εμφανίζεται με το όνομά της) και το ρωμαϊκό λουτρό που σώζεται στην περιοχή, το μοναστήρι της Παναγίας των Αγριλίων (5ου αι., αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο) όπου δίδασκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός, το σπήλαιο Δρογκαράτη, ηλικίας 150 εκατ. χρόνων, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες (αν είστε τυχεροί θα απολαύσετε εκεί μια μουσική βραδιά και το εκπληκτικής ομορφιάς σπήλαιο της Μελισσάνης με τη λίμνη, η οποία αποκαλύφθηκε όταν γκρεμίστηκε η οροφή του σπηλαίου). Στη λίμνη βρέθηκαν αρχαία σκεύη και ειδώλια και ο θρύλος τη συνδέει με τη νύμφη Μελισσάνη, που πνίγηκε στα νερά της όταν ο Πάνας αρνήθηκε τον έρωτά της. Στο όμορφο χωριό Καραβόμυλος βρίσκεται το σπήλαιο Ζερβάτη με σπάνια υδρόβια φυτά στις όχθες των δύο μικρών λιμνών που έχουν σχηματιστεί εκεί και η πηγή του Καραβόμυλου όπου καταλήγει ένα μέρος από τα θαλασσινά νερά που πέφτουν στις καταβόθρες του Αργοστολίου.

Το νερό εκβάλλει στη Σάμη υφάλμυρο, αφού στη διαδρομή συναντά γλυκό νερό. Η διαδρομή των νερών έγινε ξεκάθαρη όταν επιστήμονες χρωμάτισαν τα νερά στις καταβόθρες και παρακολούθησαν μερικές εβδομάδες μετά να εμφανίζονται τα χρωματισμένα νερά στον Καραβόμυλο, το Φρείδι και την Αγία Ευφημία .

Στα Πουλάτα, επισκεφθείτε το σπήλαιο Αγγαλάκι με τις 14 μικρότερες σπηλιές γύρω του και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, βυζαντινή μπαρόκ, η μοναδική αυτού του ρυθμού στην Κεφαλονιά.

Θα κολυμπήσετε στην αμμουδιά της Σάμης, όπου υπάρχει εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ. Μοναδικής ομορφιάς και αρκετά κοντινές παραλίες είναι της Αντίσαμης, του Μύρτου και της Αγίας Παρασκευής.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP