Αγία Ευφημία

Αγία Ευφημία

Από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Κεφαλονιάς. Η Αγία Ευφημία διαθέτει ένα γραφικό, τουριστικό λιμανάκι όπου σταματούν μικρά σκάφη. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και εννιά χιλιόμετρα από τη Σάμη σε μια περιοχή μεγάλης φυσικής ομορφιάς και έχει πολλές, μικρές παραλίες με υπέροχα τιρκουάζ νερά.

Ανήκει στον Δήμο Πυλάρου, ενός νέου δήμου που δημιουργήθηκε το 1995 με τη συνένωση των κοινοτήτων της Αγίας Ευφημίας, των Μακρυώτικων και των Διβαράτων και συνδέεται με τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και την Ιθάκη.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη μονή της Παναγίας των Θεμάτων, σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο της περιοχής. Βρίσκεται στο ορεινό μέρος της Πυλάρου, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, ειδικά διαμορφωμένο για τους εκδρομείς.

Από την Αγία Ευφημία μέχρι το Φισκάρδο θα βρείτε μια σειρά κολπίσκων, ιδανικών για κολύμπι. 3 χλμ. από την Αγία Ευφημία θα συναντήσετε την παραλία του Μύρτου, από τις καλύτερες των Επτανήσων, με λευκά χοντρή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Με καΐκι θα πάτε στην τουριστική περιοχή της Σάμης, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να κάνετε όμορφες εξορμήσεις στα γύρω λιμανάκια και παραλίες.

Στο χωριό θα βρείτε γραφικές ψαροταβέρνες, εστιατόρια, αλλά και μπαρ. Πανηγύρι γίνεται στις 6 Αυγούστου, του Σωτήρος, και στη γιορτή της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου, στη μονή Ανατολικού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26710 22933           (+30) 26710 27820          (+30) 26710 27820                (+30) 26710 38000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP