Πόρος

Πόρος

Ο Πόρος είναι ένα Τουριστικό ψαροχώρι με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πολύ όμορφη παραλία. Βρίσκεται 40 χλμ. ανατολικά του Αργοστολίου, στις παράκτιες παρυφές των βουνών Παχνί και Άτρος και αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακά κόμβο της Κεφαλονιάς με την υπόλοιπη Ελλάδα, χάρη στο λιμάνι του. Το περιβάλλουν τα γραφικά χωριά Τζανάτα, Ασπρογέρακας, Καμπιτσάτα και Ρίζα, ενώ το διασχίζει ο πλατανοσκέπαστος ποταμός Βοχίνας, που πηγάζει από τη λίμνη Άβυθο ή Μεγάλη Άκολη.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Θολωτό τάφο Μυκηναϊκής περιόδου, που βρέθηκε πρόσφατα στη θέση Μπρούτζι των Τζαννάτων. Είναι ο μεγαλύτερος και ο καλύτερα διατηρημένος απ’ όσους έχουν βρεθεί στο νησί. Τα ευρήματα χρονολογούνται από το 1400 μέχρι το 1000 π.Χ. και σηματοδοτούν την ύπαρξη ενός ισχυρού μυκηναϊκού κέντρου, πιθανώς της ομηρικής Ιθάκης. Επίσης, το μοναστήρι της Παναγίας Ατρούς (13ου αι.), που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Άτρος, αφιερωμένο στη Γέννηση της Θεοτόκου. Είναι το αρχαιότερο μοναστήρι της Κεφαλονιάς, χτισμένο σε μία περιοχή με εκπληκτική θέα, ιδιαίτερα την ώρα της ανατολής.

Ο Πόρος και οι γύρω περιοχές μαγεύουν τους επισκέπτες με το ειδυλλιακά τοπίο τους. Οργανώστε εκδρομές στην κοιλάδα των Τζανάτων, το φαράγγι του Πόρου, με το άγριο και επιβλητικό τοπίο, που είναι συνδεδεμένο με ένα μύθο σύμφωνα με τον οποίο τα κοιλώματα των βράχων είναι τα ίχνη των υπερφυσικά τεράστιων ποδιών του ημίθεου Ηρακλή. Θα κολυμπήσετε στη δαντελωτή παραλία του Πόρου, με αμμουδερά κι απάνεμα λιμανάκια. Η περιοχή είναι φημισμένος ψαρότοπος, ενώ έχει παρατηρηθεί προσέλευση της φώκιας Monachus Monachus και της χελώνας Caretta Caretta.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26710 22933           (+30) 26710 27820          (+30) 26710 23464                (+30) 26710 38000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP