Ληξούρι

Ληξούρι

Δήμος με υπέροχες παραλίες, στον οποίο υπάγονται αρκετά γραφικά χωριά με μεγάλη τουριστική κίνηση. Αξίζει να επισκεφθείτε τα γύρω χωριά Λακήθρα (χτισμένη στην κορυφή λόφου με μαγευτική θέα όπου λέγεται ότι ο λόρδος Βύρων έγραψε τον "Δον Ζουάν"), Ντομάτα, Τραυλιάτα, Σαρλάτα, Μηνιές, Κουρκουμελάτα, Μεταξάτα (όπου άφησε τ’ αχνάρια του ο λόρδος Βύρωνας), Σβορωνάτα (με σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, χτισμένο σε κατάφυτη περιοχή με ελιές, πορτοκαλιές, αμπέλια και χιλιάδες λουλούδια).

Αξιοθέατα της περιοχής είναι οι μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι στη Λακήθρα, η εκκλησία της Παναγίας στο χωριό Ντομάτα όπου βρίσκεται το θαυμάσιο επιχρυσωμένο φέρετρο με το οποίο μεταφέρθηκε ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ από το Βόσπορο στην Οδησσό και το βενετσιάνικο φρούριο του Αγίου Γεωργίου (13ου αι.), στη θέση της μεσαιωνικής πρωτεύουσας του νησιού, στα Τραυλιάτα. Σώζονται τείχη, υπόγειες διαβάσεις, τα ερείπια της κατοικίας του Βενετού προβλεπτή, των στρατώνων και του καθολικού ναού του Αγίου Μάρκου.

Θα απολαύσετε πραγματικά τη θάλασσα στις υπέροχες παραλίες της περιοχής. θα κολυμπήσετε στις ωραίες παραλίες Άμμες, Αϊ-Χέλης, Δαφνιά, Μηνιές, Σπαρτιά και την εντυπωσιακή παραλία της Αβύθου με την κόκκινη άμμο. Στα Σβορωνάτα, τις Μηνιές, τα Κουρκουμελάτα, τον Κραβάδο, τα Περατάτα, την Πεσάδα, τα Κουντουράτα, τα Σπαρτιά, τις Άμμες και την Κοριάνα θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα. Καθώς η περιοχή είναι τουριστική, η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή δεν πρόκειται να σας λείψει.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP