Άσσος

Άσσος

Πολλοί τη θεωρούν τον ωραιότερο και πιο γραφικό οικισμό του νησιού. Η Άσσος, χτισμένη σε μια στενή λωρίδα ξηράς, διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα και έχει βενετσιάνικα αρχοντικά, πλατάνια, φοίνικες, λεύκες και τη γέρικη ελιά στην πλατεία Παρισίων.

Βρίσκεται 36 χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου, ανάμεσα στους δύο μικρούς όρμους που σχηματίζονται από το κατάφυτο κομμάτι ξηράς που εισχωρεί στη θάλασσα. Όλη η χερσόνησος είναι γεμάτη πεύκα και κυπαρίσσια.

Ανηφορίστε προς τη χερσόνησο, για να επισκεφθείτε το Ενετικό Κάστρο του 16ου αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς.

Το βενετσιάνικο κάστρο δεσπόζει στο χωριό, ενώ το τείχος, που χτίστηκε στα τέλη του 16ου αι. για την προστασία των κατοίκων από τις επιδρομές των πειρατών το περιβάλλει ακόμη. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, που σώζεται μέσα στο κάστρο, όπως και το κτίριο των στρατιωτών και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, με αξιόλογο ξυλόγλυπτα τέμπλο, κάτω από το κάστρο.

Θα κολυμπήσετε στα όμορφα λιμανάκια, ενώ με καΐκι θα ανακαλύψετε πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες με άσπρη άμμο. Εκτός από τα ωραία νερά της ίδιας της Άσσου, κοντά βρίσκεται η τιμημένη με γαλάζια σημαία παραλία του Μύρτου με λευκή αμμουδιά, και πολλοί κολπίσκοι που σας περιμένουν να ανακαλύψετε. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26713 60161           (+30) 26710 27820          (+30) 26710 94199                (+30) 26710 38000

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP