Νέα Πέραμος

Νέα Πέραμος

Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του νομού με όμορφες δαντελωτές παραλίες, μόλις 18 χιλιόμετρα από την Καβάλα.

Η Νέα Πέραμος είναι χτισμένη σε ένα λόφο στο νότιο άκρο του  Νομού Καβάλας, όπου είχε χτιστεί από Έλληνες της Μικράς Aσίας, στη θέση της αρχαίας Oισύμης και από εκεί μπορείτε να δείτε τα ερείπια του παλιού κάστρου, με πανοραμική θέα της περιοχής

Στο λόφο σώζονται τμήματα του αρχαίου τείχους και του ναού, που πιθανολογείται ότι ήταν αφιερωμένος στη θεά Aθηνά, προστάτιδα της Oισύμης. Οι ανασκαφές στο νεκροταφείο έφεραν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα του 7ου, 6ου και 5ου αι. π.X.

Με μόνιμους κατοίκους λίγο περισσότερους από  2000, η  Nέα Πέραμος προσφέρει χαλαρωτικές διακοπές, πολλές επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση, αλλά και αρκετά ξενοδοχεία, καταστήματα, ταβέρνες και καφετέριες

Η παραλία είναι πανέμορφη, χωρίς φύκια στο νερό, ενώ είναι οργανωμένη, ενώ υπάρχουν και πολλές ανοργάνωτες, αμμώδεις και μεγάλες σε έκταση παραλίες. Περίπου 2χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Αμμόλοφοι. Όπως το λέει και το όνομά της, η συγκεκριμένη παραλία έχει φυσικούς αμμόλοφους και ρηχά νερά και είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Βέβαια αν είστε πιο extreme τουρίστες, υπάρχει στη Νέα Πέραμο αναρριχητικό πεδίο που ονομάζεται Κόκκινα. Είναι μια σειρά από βράχια δίπλα στη θάλασσα, που προσφέρει πάνω από 50 διαδρομές τόσο για αρχάριους και προχωρημένους αναρριχητές.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2296 034695           (+30) 2296 033333          (+30) 2296 082934                (+30) 2594 021235

Πατήστε εδώ
TOP