Κεραμωτή

Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, ένα πανέμορφο κομμάτι γης κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Η Κεραμωτπή είναι το το ψαροχώρι της Καβάλας, που περιλούζεται από καταγάλανα νερά.

Στο νοτιότερο σημείο της Καβάλας θα θαυμάσετε την αμμόγλωσσά της, καθώς η Κεραμωτή βρίσκεται σε μια χερσόνησο που μπαίνει ένα χιλιόμετρο μέσα στη θάλασσα και είναι το ομορφότερο χωριό μέσα στη θάλασσα, πάρα πολύ κοντά στη Θάσο.

Έχει πληθώρα παραλιών, οπότε πλέον αποτελεί τουριστικό θέρετρο με ξενοδοχειακές μονάδες και πολλά ακόμα άλλου είδους καταλύματα, αν και η “ανακάλυψή” της έγινε στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Θα χαλαρώσετε στις παραλίες με τα καταγάλανα νερά του, θα απολαύσετε τον ήλιο, θα έρθετε σε επαφή με τη φύση και θα θαυμάζετε τη θέα στη Θάσο, όπου μπορείτε να περάσετε απέναντι έστω και για μια εκδρομή.

Οι παραλίες είναι μεγάλες σε έκταση με υπέροχες αμμουδιές, άνετες και καθαρές γύρω από την Κεραμωτή, με ρηχά νερά και σχεδόν πάντα ζεστά, ενώ είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία.

Με αφετηρία το λιμάνι της Κεραμωτής, μεγάλα αλιευτικά σκάφη και ανεμότρατες, προμηθεύουν την ευρύτερη περιοχή με τοπικά  αλιεύματα από το Θρακικό πέλαγος, ενώ είναι γνωστά τα μυδοτροφεία της Κεραμωτής, καθώς και οι ιχθυοπαραγωγικές μονάδες στις λιμνοθάλασσες της περιοχής.

 

Κοντά στην Κεραμωτή βρίσκονται επίσης, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι που αξίζει να επισκεφθείτε, όπως η αρχαία πόλη των Φιλίππων και της Θάσου στο Νόμο Καβάλας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2591 051859           (+30) 25910 51111          (+30) 2510 600380                (+30) 2591 350505

Πατήστε εδώ
TOP