Καβάλα

Καβάλα

Μαγική θέα, όμορφες παραλίες, βουνά, παραδοσιακές γειτονιές. Η Καβάλα αποτελεί αναμφίβολα έναν γοητευτικό προορισμό.

Χτισμένη αμφιθεατρικά, στους πρόποδες του όρους Σύμβολο με ένα πευκοδάσος να την περικλείει, η Καβάλα είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Ανατολικής Μακεδονίας, τρίτη μεγάλη πόλη της Μακεδονίας και μία από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας μας.

Η βόλτα σας θα ξεκινήσει από το Πάρκο Φαλήρου στα πλακόστρωτα μονοπάτια, θα επισκεφθείτε το γραφικό λιμανάκι των παλιών Σφαγείων όπου θα φάτε φρέσκο ψάρι και κρέας, θα πιείτε τον καφέ σας και θα απολαύσετε την όμορφη θέα και ησυχία μακριά από τη βοή της πόλης. Λίγο πιο πέρα μπορείτε να περπατήσετε ή να αθληθείτε στο Άλσος των Πεντακοσίων.

Περπατώντας στην πόλη θα συναντήσετε τις δημοφιλείς Καμάρες, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, μήκους 280 μέτρων, που αποτελείται από 60 ασπίδες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών και έχει μέγιστο ύψος 25 μέτρων. Το μεγαλοπρεπές αυτό έργο, μετέφερε νερό από τα βουνά, στη σημερινή «Παλιά Πόλη» της Παναγίας, με την κύρια πηγή του να βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων.

«Η Μέκκα του καπνού» όπως ονομαζόταν η Καβάλα λόγω της καπνοπαραγωγής, διαθέτει πολλά νεοκλασικά κτίρια και μεγάλες αποθήκες καπνού που θυμίζουν την ισχυρή μεγαλοαστική και αστική τάξη που ευημερούσε κάποτε στην πόλη αυτή, ενώ το Μουσείο Καπνού που διατηρείται στην πόλη, θα σας δείξει πολλά από την εποχή εκείνη.

 

Η πρωτεύουσα Καβάλα συνδυάζει το χθες με το σήμερα και ιστορικά μνημεία με τα σύγχρονα κτίρια, ενώ θα σας μείνει αξέχαστη για τη νυχτερινή της διασκέδαση.

Αν αγαπάτε τα σπορ και τις δραστηριότητες στη φύση, η Καβάλα αποτελεί ένα από τους πιο ιδανικούς προορισμούς.

Έτσι, το καλοκαίρι θα απολαύσετε τα θαλάσσια σπορ σε έναν από τους πολλούς, πανέμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς της, κάνοντας παράλληλα το μπάνιο σας σε καταγάλανα νερά, ενώ το χειμώνα θα χαρείτε πεζοπορία στο φαράγγι του Νέστου αλλά και σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Παγγαίο. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2513 500300           (+30) 251 062 2200          (+30) 251 060 0380                (+30) 251 350 1100

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Καβάλα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP