Μαυροχώρι

Μαυροχώρι

Το Μαυροχώρι είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και πληθυσμό δημοτικό διαμέρισμα με 1.554 κατοίκους και αποτελεί την έδρα του Δήμου Μακεδνών. Εδώ βρίσκεται το Δημαρχείο και οι περισσότερες από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για χωριό της παραλίμνιας ζώνης σε πολλή μικρή απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς. Το Μαυροχώρι ήταν το επίνειο της Καστοριάς, αποτελούσε εμπορευματικό σταθμό για όσους μετακινούνταν από τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής προς την Καστοριά.

Η μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών γινόταν μέσα από τη λίμνη με βάρκες ή ακόμα και με κάρα κατά τους χειμερινούς μήνες όταν η λίμνη πάγωνε.

Οι κάτοικοι του Μαυροχωρίου ασχολούνται κυρίως με τις αγροτικές παραγωγές, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους κατοίκους του Δήμου. Μερικοί ασχολούνται με τον τουρισμό συντηρώντας ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και εμπορικά καταστήματα.

Η παραλία του Μαυροχωρίου, το "μουράγιο", προσφέρει μια θαυμάσια θέα στη λίμνη. Η προβλήτα πανέμορφη, με διαμορφωμένους χώρους πρασίνου και πλατάνια. Απο την προβλήτα του Μαυροχωρίου ξεκινάει το καράβι του Δήμου «ΟΛΥΜΠΙΑ» που κάνει τον περίπλου της λίμνης και προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές στη λίμνη της Καστοριάς και τους παραλίμνιους οικισμούς.

Οι φυσικές ομορφιές του Μαυροχωρίου θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη που επιδιώκει να βρεθεί κοντά στη φύση, προσφέροντάς του στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Το Μαυροχώρι διαθέτει φαρμακείο, ΕΛ.ΤΑ., ιατρείο και αθλητικές εγκαταστάσεις (κωπηλατικός όμιλος, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις).

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2467352200           (+30) 24670 21521          (+30) 2467022199                (+30) 2467074894

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP