Μαυροχώρι

Μαυροχώρι

Το Μαυροχώρι είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και πληθυσμό δημοτικό διαμέρισμα με 1.554 κατοίκους και αποτελεί την έδρα του Δήμου Μακεδνών. Εδώ βρίσκεται το Δημαρχείο και οι περισσότερες από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για χωριό της παραλίμνιας ζώνης σε πολλή μικρή απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς. Το Μαυροχώρι ήταν το επίνειο της Καστοριάς, αποτελούσε εμπορευματικό σταθμό για όσους μετακινούνταν από τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής προς την Καστοριά.

Η μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών γινόταν μέσα από τη λίμνη με βάρκες ή ακόμα και με κάρα κατά τους χειμερινούς μήνες όταν η λίμνη πάγωνε.

Οι κάτοικοι του Μαυροχωρίου ασχολούνται κυρίως με τις αγροτικές παραγωγές, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους κατοίκους του Δήμου. Μερικοί ασχολούνται με τον τουρισμό συντηρώντας ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και εμπορικά καταστήματα.

Η παραλία του Μαυροχωρίου, το "μουράγιο", προσφέρει μια θαυμάσια θέα στη λίμνη. Η προβλήτα πανέμορφη, με διαμορφωμένους χώρους πρασίνου και πλατάνια. Απο την προβλήτα του Μαυροχωρίου ξεκινάει το καράβι του Δήμου «ΟΛΥΜΠΙΑ» που κάνει τον περίπλου της λίμνης και προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές στη λίμνη της Καστοριάς και τους παραλίμνιους οικισμούς.

Οι φυσικές ομορφιές του Μαυροχωρίου θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη που επιδιώκει να βρεθεί κοντά στη φύση, προσφέροντάς του στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Το Μαυροχώρι διαθέτει φαρμακείο, ΕΛ.ΤΑ., ιατρείο και αθλητικές εγκαταστάσεις (κωπηλατικός όμιλος, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις).

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP