Κλεισούρα

Κλεισούρα

Σας καλωσορίζουμε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, στην ακριτική Κλεισούρα, την αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκεται χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια απότομη πλαγιά του βουνού Μουρίκι. Η Κλεισούρα σηματοδότησε με την συμμετοχή της σε όλους τους εθνικούς αγώνες την ιστορία του Ελληνισμού. Κτηνοτροφικός αρχικά οικισμός αναδείχθηκε μετέπειτα σε ονομαστό εμπορικό κέντρο και δημιούργησε εμπορικούς οίκους στην Ελλάδα, την Βαλκανική χερσόνησο και την Κεντρική Ευρώπη. Συνακόλουθα προέκυψε και η πνευματική της ανάπτυξη και η ανάδειξη πλήθους λογίων και διδασκάλων από τα τέκνα της.

Η Κλεισούρα είναι η γη των εξαιρετικών αντιθέσεων, η γη με τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και τοπίων, είναι η περιοχή όπου σμίγει ο ουρανός με τη γη. Διαθέτει ψηλά βουνά, απέραντο γαλάζιο, παρθένα δάση οξιάς, βελανιδιάς και πεύκου, άπειρα αγριολούλουδα και βότανα, άγρια ζώα και άγρια πουλιά.

Η Κλεισούρα είναι η γη των εξαιρετικών αντιθέσεων, η γη με τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και τοπίων, είναι η περιοχή όπου σμίγει ο ουρανός με τη γη.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2467352173           (+30) 24670 21521          (+30) 2467022199                (+30) 246 709 4209

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP