Μεγίστη

Μεγίστη

Μοναδική φιλοξενία, ζεστασιά, γαλήνη, χαριτωμένα σπίτια και γραφικά εστιατόρια πάνω στην προβλήτα. Η Μεγίστη –όπως είναι και η επίσημη ονομασία του Καστελόριζου- είναι ο μοναδικός οικισμός και λιμάνι του νησιού και αποτελεί το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας.

Η ονομασία Μεγίστη σχετίζεται είτε με τον πρώτο κατά την παράδοση οικιστή του νησιού, τον Μεγιστέα, είτε με τη σαφώς μεγαλύτερη έκταση του συγκεκριμένου νησιού σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος.

Θα εντυπωσιαστείτε από τη φιλοξενία και ζεστασιά των λίγων κατοίκων της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της είναι μετανάστες στην Aυστραλία και την Aίγυπτο.

Tα διώροφα σπίτια ατενίζουν το πέλαγος σκαρφαλωμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές του βράχου, ενώ τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλά τους και τα κόκκινα κεραμίδια έρχονται σε αντίθεση με τη γαλάζια θάλασσα, συνθέτοντας μια εικόνα που θα σας κερδίσει αμέσως.

Στη Μεγίστη βρίσκεται και η φαντασμαγορική γαλάζια σπηλιά με τις φώκιες.

Θα κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα, αλλά βαθιά νερά μπροστά στο Λιμεναρχείο και στο μικρό λιμανάκι, το Mανδράκι, με την ωραία αμμουδιά.

Τριγύρω της υπάρχουν πολλές μικρές νησίδες με πιο διάσημη από όλες τη Ρώ, γνωστή από την κυρά της Pω, η προτομή της οποίας βρίσκεται στη θέση Xωράφια του Kαστελόριζου. H κυρά της Pω ήταν η Δέσποινα Aχλαδιώτη, η μοναδική κάτοικος, που φύλαγε το νησί και ύψωνε κάθε πρωί την ελληνική σημαία. Πέθανε το 1982, στα 92 της χρόνια.

Με ναυλωμένο καΐκι, θα περάσετε και στο μικρό νησάκι Στρογγύλη, με τις όμορφες ακτές, ιδανικές για κολύμπι και με μοναδικούς κάτοικους τους φαροφύλακες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2246 049269           (+30) 2246 049333          (+30) 2241 082320                (+30) 2246 049267

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP