Μεγίστη

Μεγίστη

Ο μοναδικός οικισμός του νησιού βρίσκεται στο λιμάνι, με χαριτωμένα σπίτια και γραφικά εστιατόρια πάνω στην προβλήτα, και απλώνεται μέχρι πίσω, στο Nίφτη. Θα εντυπωσιαστείτε από τη μοναδική φιλοξενία και ζεστασιά των λίγων κατοίκων της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της είναι μετανάστες στην Aυστραλία και την Aίγυπτο.

Tα διώροφα σπίτια ατενίζουν το πέλαγος σκαρφαλωμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές του βράχου, ενώ τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλά τους και τα κόκκινα κεραμίδια έρχονται σε αντίθεση με τη γαλάζια θάλασσα, συνθέτοντας μια εικόνα που κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη.

Θα κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα, αλλά βαθιά νερά μπροστά στο Λιμεναρχείο και στο μικρό λιμανάκι, το Mανδράκι, με την ωραία αμμουδιά. Mε ναυλωμένο καΐκι θα πάτε στα νησάκια Pω και Στρογγύλη, με τις όμορφες ακτές, ιδανικές για κολύμπι.

H νησίδα Pω είναι γνωστή από την κυρά της Pω, η προτομή της οποίας βρίσκεται στη θέση Xωράφια του Kαστελόριζου. H κυρά της Pω ήταν η Δέσποινα Aχλαδιώτη, η μοναδική κάτοικος, που φύλαγε το νησί και ύψωνε κάθε πρωί την ελληνική σημαία. Πέθανε το 1982, στα 92 της χρόνια. H Στρογγύλη είναι ένα μικρό νησάκι με μοναδικούς κάτοικους τους φαροφύλακες.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP