Καστελλόριζο

Καστελλόριζο

Πριν από λίγα χρόνια το γραφικό και αρχοντικό αυτό νησί έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο μέσα από την ταινία Mediterraneo. Το Καστελόριζο, ένας βράχος 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται στην άκρη των Δωδεκανήσων και «φυλάει» τα σύνορα, είναι ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και ηρεμία.

Μόλις 800 μέτρα από τις τουρκικές ακτές, το νησί έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό για Έλληνες και Iταλούς, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν με τα σκάφη αναψυχής τους το λιμανάκι του.

Το γνωστό και ως «Μεγίστη», πήρε το όνομα Καστελόριζο εξαιτίας των κόκκινων βράχων του λόφου όπου είναι χτισμένο το Κάστρο των Ιπποτών ή αλλιώς Καστέλο Ρόσο (κόκκινο κάστρο). Παρότι ανήκει στην άγονη γραμμή, διατηρεί κάτι από τον πολιτισμό που του κληροδότησαν οι Ιταλοί που το «ανακάλυψαν» στα ’70s, αγόρασαν σπίτια εδώ και συνεχίζουν ακόμη να έρχονται.

Mπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, μα είναι μεγάλο σε ομορφιά και θα σας γοητεύσει με το διακριτικό του χαρακτήρα, ενώ η Γαλάζια Σπηλιά του θα σας αποκαλύψει έναν υπέροχο κόσμο από χρωματιστούς σταλακτίτες.

Φτάνοντας στο λιμάνι σας υποδέχεται η κλασική αρχιτεκτονικής των Δωδεκανήσων, με τα αναστηλωμένα διώροφα αρχοντικά και τα σπίτια βαμμένα με έντονο χρώμα, χτισμένα αμφιθεατρικά δίπλα δίπλα.

Στο Καστελλόριζο θα βρείτε πολλά αξιοθέατα ξεκινώντας τη βόλτα σας από το Καστέλο Ρόσο ή το Κάστρο των Ιωαννίνων με τα κόκκινα βράχια, που είναι σκαρφαλωμένο πάνω στο λόφο και σας γυρίζει στον 14ο αιώνα. Από εκεί θα απολαύσετε τη θέα στο λιμάνι.

Ανατολικά, θα δείτε το μικρό γραφικό λιμάνι Μανδράκι και από πάνω του την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τη μητρόπολη με τα γοτθικά στοιχεία που χτίστηκε στη θέση της παλαιοχριστιανικής βασιλικής.

Επισκεφθείτε τη Σαντραπεία Αστική Σχολή και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με την πανοραμική θέα και το μοναστήρι-φρούριο.

Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείτε το ομορφότερο σπήλαιο στη Μεσόγειο, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν τη Γαλάζια Σπηλιά ή «τρύπα του Παραστά» ή «Φώκιαλη».

Μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού, ο οποίος περιλαμβάνει μπάνιο στη Ρω κι επίσκεψη και μπάνιο στο Γαλάζιο Σπήλαιο ή περάσετε με καΐκι στο Κας της Τουρκίας για να επισκεφτείτε τη βυθισμένη πολιτεία της Κέκοβα, τον Άγιο Νικόλαο και τους Λυκιακούς Τάφους.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού θα βρείτε μια πολύ αξιόλογη συλλογή από εκθέματα της αρχαιότητας, της βυζαντινής εποχής και των νεότερων χρόνων, καθώς και εκθέματα τοπικής λαϊκής τέχνης, που θα σας μυήσουν στον πολιτισμό και τις παραδόσεις του νησιού.

Το Καστελλόριζο έχει μόνο μία παραλία κοντά στο λιμάνι, όμως μπορείτε να κάνετε βουτιές στα νερά της Μεσογείου από τα βράχια και τις εξέδρες του νησιού. Επισκεφθείτε τις παραλίες Μανδράκι, Φάρος, Κάβος, Πλάκες και Λιμάνι, αλλά μπορείτε να περάσετε και στα νησάκια γύρω από το Καστελόριζο, γνωρίζοντας τις παραλίας Ρω και Στρογγυλή.

Το Καστελλόριζο συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, περίπου δύο φορές την εβδομάδα και η διαδρομή διαρκεί έως 22 ώρες. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2246 049269           (+30) 2246 049333          (+30) 2241 082320                (+30) 2246 049267

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στο Καστελλόριζο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP