Μεσοχώρι

Μεσοχώρι

Ένα από τα γραφικότερα χωριά της Kαρπάθου, χτισμένο σαν σε μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα. Το Μεσοχώρι διατηρεί ανόθευτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την αυθεντική του νησιώτικη ταυτότητα, καθώς θα αντικρύσετε τα σοκάκια του να καταλήγουν σε πέτρινα σκαλιά, ενώ οι βρύσες με το παγωμένο νερό να ολοκληρώνουν τη γραφική εικόνα.

Το Μεσοχώρι βρίσκεται 31 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Επίνειο της περιοχής αποτελεί το μικρό παραθαλάσσιο χωριό Λευκός. Πρόκειται για τον κυρίως παραθεριστικό οικισμό του Μεσοχωρίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε τουριστικό θέρετρο.

Χάρη στην πανέμορφη παραλία του, προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες, ενώ εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Ακριβώς απέναντι θα δείτε το νησάκι Σώκαστρο, στο οποίο υπάρχουν σημαντικές αρχαιότητες, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη ανασκαφές.

Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το Μεσοχώρι βρίσκεται και ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού, το Σπόα. Διατηρεί κι αυτό τη παραδοσιακή του φυσιογνωμία και γοητεύει τους επισκέπτες του.

Κατά την παραμονή σας στην περιοχή του Μεσοχωρίου, θα κολυμπήσετε στην παραλία του Λευκού, στο Λιμανάκι, στο Ποτάλι, στην Πέρδικα, στον Ποταμό και στο Φραγκολιμνιώνα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2245 360128           (+30) 2245 022222          (+30) 2245 023199                (+30) 2245 022228

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP