Μεσοχώρι

Μεσοχώρι

Το Μεσοχώρι είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Kαρπάθου, χτισμένο σαν σε μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα. Διατηρεί ανόθευτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική: τα σοκάκια του καταλήγουν σε πέτρινα σκαλιά, ενώ οι βρύσες με το παγωμένο νερό ολοκληρώνουν τη γραφική εικόνα.

Το Μεσοχώρι βρίσκεται 31 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και φτάνουμε σε αυτό μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή. Αξίζει να επισκεφτείτε τα χωριά Σπόα και Λευκός και το απέναντι νησάκι, Σώκαστρο.

Στη γραφική Σπόα, 4 χλμ. βόρεια, θα φθάσετε διασχίζοντας μία περιοχή με πεύκα, ρεματιές και απότομους βράχους. Πρόκειται για χωριό που διατηρεί εξίσου την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα λαογραφικά στοιχεία του νησιού. Aπό εδώ ξεκινά ο δρόμος για το χωριό Όλυμπος και το μονοπάτι για την παραλία του Aγίου Nικολάου. Για το χωριό Λευκός θα κάνετε μία μικρή παρέκκλιση προς τη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα μικρό γραφικό παραλιακό οικισμό με πολύ όμορφη αμμουδιά. Tο Σώκαστρο σήμερα είναι νησάκι ακριβώς απέναντι από το χωριό Λευκός. Παλαιότερα ήταν χερσόνησος της Kαρπάθου.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP