Κυρά Παναγιά

Κυρά Παναγιά

Η Κυρά Παναγιά είναι μία από τις διασημότερες και από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Καρπάθου. Έχει εύκολη πρόσβαση από το χωριό Απέρι. Είναι μια υπέροχη αμμουδιά με άρτια οργάνωση που προσφέρει στους λουόμενους όλες τις ανέσεις. Το πανέμορφο τοπίο που την περιβάλλει κερδίζει το θαυμασμό κάθε επισκέπτη.

Μια παραλία με ψιλή άμμο και βότσαλα, δένει τις δύο άκρες της Κυράς Παναγιάς. Από τη μία μεριά η μικρή εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και από την άλλη ένας τεράστιος βράχος, κλέινουν σαν αγκαλιά τα μικρά παραδοσιακά σπιτάκια της περιοχής.

Bρίσκεται ακριβώς πάνω στο βράχο, όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια μέσα σε 10 μόνο λεπτά. Από εκεί θα νοιώσετε την απεραντοσύνη και ομορφιά της φύσης. Η εκκλησία της Κυράς Παναγιάς γιορτάζει την εορτή της Παναγίας στις 23 Αυγούστου με δοξολογία, μουσική και τοπικό φαγητό και γλέντι.

Η Κυρά Παναγιά είναι μια ιδεώδη τοποθεσία για άνετες και χωρίς προβλήματα διακοπές και είναι στα πρώτα μέρη προτίμησης από αυτούς που επανειλημμένα έρχονται στην Κάρπαθο για διακοπές.

Αυτή η όμορφη παραλία βρίσκεται σε έναν όρμο μεταξύ δύο βουνών και έχει ένα λεπτό μίγμα άσπρης άμμου και χαλικιών πριν από τα κρυστάλλινα νερά της.

Είναι κοντά στην ξακουστή παραλία Απέλλα, 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα της Καρπάθου, τα Πηγάδια.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP