Κυρά Παναγιά

Κυρά Παναγιά

Η Κυρά Παναγιά είναι μία από τις διασημότερες και από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Καρπάθου. Έχει εύκολη πρόσβαση από το χωριό Απέρι. Είναι μια υπέροχη αμμουδιά με άρτια οργάνωση που προσφέρει στους λουόμενους όλες τις ανέσεις. Το πανέμορφο τοπίο που την περιβάλλει κερδίζει το θαυμασμό κάθε επισκέπτη.

Μια παραλία με ψιλή άμμο και βότσαλα, δένει τις δύο άκρες της Κυράς Παναγιάς. Από τη μία μεριά η μικρή εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και από την άλλη ένας τεράστιος βράχος, κλέινουν σαν αγκαλιά τα μικρά παραδοσιακά σπιτάκια της περιοχής.

Bρίσκεται ακριβώς πάνω στο βράχο, όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια μέσα σε 10 μόνο λεπτά. Από εκεί θα νοιώσετε την απεραντοσύνη και ομορφιά της φύσης. Η εκκλησία της Κυράς Παναγιάς γιορτάζει την εορτή της Παναγίας στις 23 Αυγούστου με δοξολογία, μουσική και τοπικό φαγητό και γλέντι.

Η Κυρά Παναγιά είναι μια ιδεώδη τοποθεσία για άνετες και χωρίς προβλήματα διακοπές και είναι στα πρώτα μέρη προτίμησης από αυτούς που επανειλημμένα έρχονται στην Κάρπαθο για διακοπές.

Αυτή η όμορφη παραλία βρίσκεται σε έναν όρμο μεταξύ δύο βουνών και έχει ένα λεπτό μίγμα άσπρης άμμου και χαλικιών πριν από τα κρυστάλλινα νερά της.

Είναι κοντά στην ξακουστή παραλία Απέλλα, 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα της Καρπάθου, τα Πηγάδια.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP