Κάρπαθος

Κάρπαθος

Χτισμένη στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη Ποσείδιο. Η πρωτεύουσα της Καρπάθου, τα Πηγάδια αποτελούν το κύριο λιμάνι του νησιού και βρίσκονται στους πρόποδες του καταπράσινου βουνού Kαλολίμνη.

Η πόλη της Καρπάθου είναι μια σύγχρονη πολιτεία, ευχάριστη , με τα περισσότερα σπίτια να είναι καινούργια, χτισμένα από τους ομογενείς της Aμερικής, που έρχονται για παραθερισμό στο νησί. Εδώ συνδυάζετι η νησιώτικη παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις.

Από τα αξιοθέατα της πόλης, αξίζει να δείτε τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αγίας Φωτεινής, που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο της πόλης. Από τα αρχιτεκτονικά μέλη του ναού συμπεραίνουμε ότι έχει κτιστεί πάνω στα θεμέλια προγενέστερου αρχαίου ιερού.

Ένα από τα φυσικά αξιοθέατα του νησιού είναι η σπηλιά του Ποσειδώνα, η οποία βρίσκεται στη θέση Μύλοι και από τα ευρήματα φαίνεται ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε κατά την αρχαιότητα και ως τόπος λατρείας. Το λαξεμένο στο βράχο ιερό ήταν αφιερωμένο στον Ποσειδώνα ή στην Αφροδίτη.

Θα κολυμπήσετε στις καθαρές αμμουδιές που υπάρχουν γύρω από το λιμάνι, όπως στις οργανωμένες παραλίες Άμμος και Άφωτη, από τις πιο κοσμικές του νησιού.

Όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή, στην Κάρπαθο λειτουργούν πολλά μπαράκια που παίζουν ελληνική και ξένη μουσική, μεγάλα club και κέντρα με ζωντανή μουσική, ενώ θα απολαύσετε το καλό φαγητό.

Η Καρπαθιώτικη κουζίνα φημίζεται για τις μοναδικές συνταγές της, όπως τις χυλοπίτες, τις μακαρούνες, τα κοφτά και τις κουλούρες. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2245 360128           (+30) 2245 022222          (+30) 2245 023199                (+30) 2245 022228

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP