Αρκάσα

Αρκάσα

Ένα εν εξελίξει τουριστικό θέρετρο της Νότιας Καρπάθου, χτισμένο  σε εύφορη περιοχή. Η Αρκάσα -16 χιλιόμετρα από την Χώρα- είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, όνομα που προέρχεται από την αρχαία πόλη Aρκεσία, της οποίας ελάχιστα ερείπια σώζονται στο γειτονικό λόφο, Παλαιόκαστρο, με μια εντυπωσιακή βραχοσειρά που φτάνει ως το Φοινίκι να την προστατεύει.

Η Αρκάσα βρίσκεται στη μέση της διαδρομής από το αεροδρόμιο προς τα Πηγάδια, τοποθεσία χάρη στην οποία οφείλει και την τουριστική της ανάπτυξη.

Μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε είναι τα ερείπια της αρχαίας πόλης Αρκεσίας, η παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Αναστασίας αλλά και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο.

Στο δρόμο προς τις Μενετές θα ανακαλύψετε το εκκλησάκι του Αγίου Μάμα, όμορφο και αρκετά ιδιαίτερο. Η πιο γνωστή παραλία στην Αρκάσα είναι του Αγίου Νικολάου, ενώ εάν προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, η παραλία του Αγίου Θεοδώρου, λίγο έξω από το χωριό, είναι εξαιρετική.

Λίγο πιο έξω από την Αρκάσα, θα συναντήσετε το Φοινίκι, έναν μικρό οικισμός με αμμουδιά, τις εκπληκτικές παραλίες Φωκιά, Άδεια, Ακρωτήρι και Προνί κι ένα ψαρολίμανο με ταβέρνες. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2245 360128           (+30) 2245 022222          (+30) 2245 023199                (+30) 2245 022228

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP