Αμοοπή

Αμοοπή

H Αμοοπή θεωρείται η πιο δημοφιλής περιοχή της Καρπάθου και βρίσκεται μόλις 6 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια. H Αμοοπή προσφέρει όλα όσα θα ήθελε ένας επισκέπτης. Μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και τα καλύτερα ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Αμμοοπής τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Βρίσκεται στη μέση της διαδρομής από το αεροδρόμιο του νησιού προς την πόλη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό ως τόπο διαμονής. Επιπλέον, διαθέτει μια από τις ωραιότερες παραλίες, άρτια οργανωμένη, που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ.

Η Μικρή και η Μεγάλη Αμοοπή είναι αμμώδεις παραλίες που οι περισσότεροι ντόπιοι επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και οι δύο παραλίες είναι ιδανικές για οικογένειες, ενώ βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις καφετέριες και τα εστιατόρια. Τα Βοτσαλάκια είναι μια παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση για τους επισκέπτες. Κοντινές και λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες είναι ακόμα το Αρδάνι, ο Φωκιάς και τα Καστέλια.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP