Μουζάκι

Μουζάκι

Εμπορικό και γεωργικό κέντρο της περιοχής Aργιθέας. Το Μουζάκι, χτισμένο στις υπώρειες του όρους Ίταμος, παρακλάδι του Kόζιακα, είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Νομού Καρδίτσας, 21 χιλιόμετρα από την πόλη.

Πνιγμένο στις βελανιδιές, τα πλατάνια και τις καστανιές, με ελάχιστα παραδοσιακά πετρόχιστα σπίτια, αφού το χωριό είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την εισβολή των Iταλών, το 1941.

Η στρατηγική του θέση το έχει καταστήσει κομβικό σημείο. Aποτελεί πέρασμα για τα χωριά της Aργιθέας και συνδέει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο. Η κοντινή απόστασή του από την πόλη της Καρδίτσας αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε όλες τις ομορφιές της περιοχής το καθιστούν την καλύτερη επιλογή διαμονής. Kοντά στο Mουζάκι βρίσκεται το χωριό Δρακότρυπα όπου στα χρόνια της Tουρκοκρατίας είχε αναπτυχθεί βιοτεχνία σπαθιών.

Επισκεφθείτε το αρχαιολογικό χώρο της Ιθώμης στα 10 χιλιόμετρα από το Μουζάκι και τους αρχαίους Γόμφους -1,5 χιλιόμετρο βορειοανατολικά-, η δεύτερη σε μέγεθος αρχαία πόλη της Εστιατώτιδας μετά την Τρίκκη, στη θέση «Επισκοπή» Μουζακίου.

Ανεβαίνοντας προς την ορεινή περιοχή της Αργιθέας, θα συναντήσετε ερείπια τειχών οχυρού ελληνι­στικής περιόδου στο χωριό Ελληνόκαστρο.

Το Μουζάκι είναι μια φημισμένη περιοχή που πλέον έχει αναπτυχθεί τουριστικά με ξενοδοχεία, ξενώνες και ταβέρνες. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2445 043243           (+30) 2445 042101          (+30) 2445 043199                (+30) 2445 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP