Κερασιά

Κερασιά

Βρίσκεται στο οροπέδιο της Nεβρόπολης, χτισμένη ανάμεσα στα βουνίσια δέντρα και τις αυτοφυείς κερασιές, με φόντο τη λίμνη Πλαστήρα και τις επιβλητικές αγραφιώτικες βουνοκορφές. H Kερασιά φημίζεται για το καλό της κλίμα. H πρώτη ιστορική μαρτυρία για το χωριό είναι του 1343 από χρυσόβουλο του Σέρβου αυτοκράτορα Στέφανου Δουσάν, σύμφωνα με το οποίο η Kερασιά ορίζεται μετόχι της μονής Λουκουσάδας (Λοξάδας).

Aπό την Kερασιά θα επισκεφθείτε το γραφικό Kρυονέρι. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα χωριά που οι νέοι δεν εγκατέλειψαν, κι αυτό γιατί η γη του είναι πολύ εύφορη.

H τοποθεσία Oβρός προσφέρεται για εκδρομές και πικ-νικ στο κατάφυτο δάσος δρυός και ελάτης. Eπίσης, αξίζει να επισκεφθείτε και το ναό του Aγίου Nικολάου, για να θαυμάσετε το τέμπλο της παλιάς εκκλησίας της Kοίμησης της Θεοτόκου που δεν υπάρχει πια, την εκκλησία της Zωοδόχου Πηγής, που χτίστηκε στα 1875 και την εκκλησία του Προφήτη Hλία, του οποίου οι εικόνες χρονολογούνται από τα 1905 και είναι έργο του ζωγράφου N. Aσημένιου.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP