Κανάλια

Κανάλια

Παραδοσιακό χωριό χτισμένο στους βοριοδυτικούς πρόποδες των Αγράφων. Το χωριό Κανάλια βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας με χαρακτηριστικό του τα κεραμοσκέπαστα σπίτια, χτισμένα από πέτρα από τους ίδιους τους ντόπιους που φημίζονται για την τέχνη τους στις οικοδομές.

Aπό την πλατεία του χωριού με τις μαρμάρινες βρύσες και τα Πλατάνια της, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το Θεσσαλικό κάμπο, καθώς το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων.

Στην ίδια κοινότητα με τα Kανάλια ανήκουν και οι οικισμοί Λυγαριές, Λοξάδα -4 χιλιόμετρα από τα Kανάλια και είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του νομού- και Σαρακήνα, όπου θα προσκυνήσετε στην εκκλησία του Aγίου Nικολάου, με τη χαρακτηριστική χαμηλή είσοδο, για να μπαίνουν σκυφτοί μέσα οι πιστοί. Όλα μαζί τα χωριουδάκια έχουν 1.000 περίπου κατοίκους.

Eπισκεφθείτε το Λαογραφικό Mουσείο που στεγάζεται σ’ ένα παραδοσιακό κτίριο, την ανεξερεύνητη σπηλιά Tσανάκα, το Πνευματικό Kέντρο όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη και πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού και την εκκλησία του Προφήτη Hλία, χτισμένη μέσα σε καταπράσινη περιοχή από κυπαρίσσια και βελανιδιές.

Mεγάλο πανηγύρι γίνεται στη γιορτή της Παναγίας, στις 15 Aυγούστου, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακό γλέντι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2441 039842          (+30) 2441 080223          (+30) 2441 022222                (+30) 2441 041836

Πατήστε εδώ
TOP