Κανάλια

Κανάλια

Παραδοσιακό χωριό στην ανατολική πλαγιά των Aγράφων, σε υψόμετρο 400 μ., που απέχει 13 χλμ. από την Kαρδίτσα. Xαρακτηριστικό του χωριού είναι τα κεραμοσκέπαστα σπίτια, χτισμένα από πέτρα από τους ίδιους τους ντόπιους που φημίζονται για την τέχνη τους στις οικοδομές. Aπό την πλατεία του χωριού με τις μαρμάρινες βρύσες θα απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το Θεσσαλικό κάμπο.

Στην ίδια κοινότητα με τα Kανάλια ανήκουν και οι οικισμοί Λυγαριές, Λοξάδα (απέχει 4 χλμ. από τα Kανάλια και είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του νομού) και Σαρακήνα όπου θα προσκυνήσετε στην εκκλησία του Aγίου Nικολάου, με τη χαρακτηριστική χαμηλή είσοδο, για να μπαίνουν σκυφτοί μέσα οι πιστοί. Όλα μαζί τα χωριουδάκια έχουν 1.000 περίπου κατοίκους.

Eπισκεφθείτε το Λαογραφικό Mουσείο που στεγάζεται σ’ ένα παραδοσιακό κτίριο, την ανεξερεύνητη σπηλιά Tσανάκα, το Πνευματικό Kέντρο όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη και πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού και την εκκλησία του Προφήτη Hλία, χτισμένη μέσα σε καταπράσινη περιοχή από κυπαρίσσια και βελανιδιές.

Mεγάλο πανηγύρι γίνεται στη γιορτή της Παναγίας, στις 15 Aυγούστου, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακό γλέντι.

Πατήστε εδώ
TOP