Φυλακτή

Φυλακτή

Η Φυλακτή είναι ένα όμορφο γραφικό χωριό της Καρδίτσας. Απέχει 32 χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας . Ο οικισμός είναι χτισμένος στις πλαγιές του όρους Βουτσινάκι σε υψόμετρο 1200 μ. Η θέα από το χωριό είναι εκπληκτική και καθώς βλέπει σε ένα υπέροχο δάσος ελάτης. Χαρακτηριστική είναι η πλατεία του χωριού, η οποία αποτελείται από ένα ξέφωτο, ο "Παλιόπυργος" και τα μαγαζιά τα οποία είναι συγκεντρωμένα γύρω από τα πλατάνια.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη Μονή της Αγίας Τριάδας. Σήμερα από τη μονή σώζεται μόνο το καθολικό και ένας τρίκογχος ναός με νάρθηκα στη δυτική πλευρά. Από το τοιχογραφικό διάκοσμο του 17ου αιώνα μόνο στο ιερό διατηρούνται κάποιες τοιχογραφίες. Το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπο χρονολογείται από το 1852. Επίσης, από το χωριό ξεκινάει  ένας βατός δασικός δρόμος προς το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, ο οποίος συνεχίζει μέχρι το διάσελο στη θέση "Παλιομάντρι" και το πυροφυλάκιο στην κορυφή "Καζάρμα".

Στη Φυλακτή λειτουργούν παραδοσιακός ξενώνας και ενοικιαζόμενα δωμάτια που εξασφαλίζουν στους επισκέπτες τους άνετη διαμονή.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP