Μπελοκομίτης

Μπελοκομίτης

Ο Μπελοκομίτης βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα και πάνω στον κυρίως οδικό άξονα δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά από άποψη υποδομής. Η διαδρομή, όμως, από Nεοχώρι μέχρι Μπελοκομίτη και από Μπελοκομίτη μέχρι φράγμα είναι ίσως η ωραιότερη του γύρου της Λίμνης. Οι επισκέπτες της περιοχής θα βρουν φρέσκες πέστροφες (ζωντανές) στις ταβέρνες του χωριού αλλά και σε άλλες γύρω από το χωριό.

Γύρω από το χωριό υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε. Από το χωριό ξεκινούν τα οικολογικά μονοπάτια προς Ζυγογιαννέικα, προς Παρατηρητήριο, προς Ελατάκο και Πόρτες Αγράφων. Επίσης, λίγω έξω από το χωριό προς το φράγμα και κατά μήκος του Καριτσιώτη ποταμού έχουν δημιουργηθεί χώροι αναψυχής που προσφέρονται για πικ-νικ.

Κοντά στο χωριό βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Πελεκητής, χτισμένο μέσα στο βράχο, απ' όπου και υπάρχει θέα σε όλη την περιοχή. Άλλα αξιοθέατα είναι η "σπηλιά του Γάκη" και οι περιοχές Καρβασάρα και Βραγγιάνα, όπου υπάρχουν δάση οξυάς, ελάτων και καστανιάς. Απέναντι από το χωριό, στην περιοχή "Βλάχικα Κονάκια", υπάρχει μια κορυφή όπου το σούρουπο διακρίνεται, κατά τους ντόπιους, το πρόσωπο, το στήθος, η ήβη και το γόνατο μιας γυναίκας, γι' αυτό και η κορυφή έχει πάρει την ονομασία "Ωραία Κοιμωμένη".

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP