Μπελοκομίτης

Μπελοκομίτης

Μικρό και όμορφο χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά σε έκταση τριάντα στρεμμάτων σε πλαγιά των Αγράφων και σε υψόμετρο 910 μέτρων. Ο Μπελοκομίτης, 43 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας, βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα και πάνω στον κυρίως οδικό άξονα δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά από άποψη υποδομής.

Η διαδρομή, όμως, από Nεοχώρι μέχρι Μπελοκομίτη και από Μπελοκομίτη μέχρι φράγμα είναι ίσως η ωραιότερη του γύρου της Λίμνης. Οι επισκέπτες της περιοχής θα βρουν φρέσκες πέστροφες –ζωντανές- στις ταβέρνες του χωριού αλλά και σε άλλες γύρω από το χωριό.

Γύρω από το χωριό υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε. Από το χωριό ξεκινούν τα οικολογικά μονοπάτια προς Ζυγογιαννέικα, προς Ελατάκο και Πόρτες Αγράφων. Επίσης, λίγω έξω από το χωριό προς το φράγμα και κατά μήκος του Καριτσιώτη ποταμού έχουν δημιουργηθεί χώροι αναψυχής που προσφέρονται για πικ-νικ.

Ενδιαφέρουσα περιοχή στο Μπελοκομύτη είναι το "φαράγγι του Κερεντάν", μια ρεματιά απέναντι από το χωριό με πλούσια δάση ελάτης, οξυάς και βελανιδιάς και χειμάρρους με γάργαρα νερά.

Συνεχίζοντας το δρόμο μας και λίγο πριν φθάσετε στο φράγμα μπορείτε να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι, για να ανεβείτε στο Παρατηρητήριο στη θέση "Παλιομονάστηρο" όπου υπάρχουν τα ερείπια παλαιού μοναστηριού. Από εδώ μπορείτε να αγναντεύσετε τη λίμνη και όλο το Θεσσαλικό κάμπο, μέχρι τον 'Ολυμπο.

Κοντά στο χωριό βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Πελεκητής, χτισμένο μέσα στο βράχο, απ' όπου και υπάρχει θέα σε όλη την περιοχή. Άλλα αξιοθέατα είναι η "σπηλιά του Γάκη" και οι περιοχές Καρβασάρα και Βραγγιάνα, όπου υπάρχουν δάση οξυάς, ελάτων και καστανιάς.

Απέναντι από το χωριό, στην περιοχή "Βλάχικα Κονάκια", υπάρχει μια κορυφή όπου το σούρουπο διακρίνεται, κατά τους ντόπιους, το πρόσωπο, το στήθος, η ήβη και το γόνατο μιας γυναίκας, γι' αυτό και η κορυφή έχει πάρει την ονομασία "Ωραία Κοιμωμένη".

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2441 095208           (+30) 2441 080223          (+30) 2441 071255                (+30) 2441 041836

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP