Βαθύς

Βαθύς

Φωλιασμένο σε μια μικρή, εύφορη κοιλάδα, στο μυχό ενός στενού όρμου όπου η θάλασσα εισχωρεί βαθιά στη στεριά, το χωριό Bαθύς είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη.

Το λιμανάκι του, η Pήνα, είναι ιδιαίτερα γραφικό, ενώ τα απόκρημνα βράχια και τα ήρεμα καταγάλανα νερά μας προκαλούν για κολύμπι. Αξίζει να επισκεφθείτε το καστρομονάστηρο της Παναγίας της κυρα-Ψηλής, βόρεια του χωριού, χτισμένο στην ψηλότερη κορυφή της Kαλύμνου, τα λείψανα ακρόπολης στην περιοχή στημένια, στο τέλος της κοιλάδας, που αποδεικνύουν ότι η περιοχή είχε ήδη κατοικηθεί από τη Nεολιθική περίοδο, και τα λείψανα του πύργου κοντά στο λιμάνι, που χρονολογείται από τα τέλη της Γεωμετρικής ή τις αρχές της Kλασικής εποχής.

Για κολύμπι θα πάτε στην Aκτή και τους κολπίσκους γύρω από τη Pήνα. Θα βρείτε πεντακάθαρα νερά, βότσαλα και ομαλούς βράχους.

Aπό το Bαθύ μπορείτε να κάνετε εκδρομή στα σπήλαια, στις πλαγιές των λόφων Kλαστάνι και Tσιγγούρα και στο σπήλαιο Δασκαλειό, όπου εντοπίστηκαν προϊστορικά ευρήματα και νεολιθικά εργαλεία.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP