Βαθύς

Βαθύς

Φωλιασμένο σε μια μικρή, εύφορη κοιλάδα, στο μυχό ενός στενού όρμου όπου η θάλασσα εισχωρεί βαθιά στη στεριά, το χωριό Bαθύς είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη. Μόλις 11 χιλιόμετρ από την Ποθιά, θα συναντήσετε μια καταπράσινη κοιλάδα με καλλιέργειες από πορτοκάλια και μανταρίνια.

Ο Βαθύς δεν είναι πολύ μεγάλος οικισμός παρόλα αυτά έχει αρκετά πράγματα για να δεις. Αρχικά θα πρέπει να τον περπατήσεις και να δεις το πανέμορφο λιμανάκι, που βρίσκεται ανάμεσα σε απότομα βράχια, σε ένα πολύ στενό όρμο που θυμίζει φιόρδ. Το λιμάνι της είναι μικρό και γεμάτο ψαρόβαρκες αλλά μπορεί να φιλοξενήσει και σκάφη αναψυχής.

Αξίζει να ανακαλύψετε τα ερείπια της προϊστορικής Ακρόπολης που αποδεικνύουν ότι η περιοχή είχε ήδη κατοικηθεί από τη Nεολιθική περίοδο, τα λείψανα ενός αρχαίου ναού και τα ερείπια ενός Πύργου που χρονολογείται από τα τέλη της Γεωμετρικής ή τις αρχές της Kλασικής εποχής. Τέλος θα πρέπει να επισκεφθείς το καστρομονάστηρο της της Παναγίας της κυρα-Ψηλής, βόρεια του χωριού, χτισμένο στην ψηλότερη κορυφή της Kαλύμνου.

Για κολύμπι θα πάτε στην Aκτή και τους κολπίσκους γύρω από τη Pήνα. Θα βρείτε πεντακάθαρα νερά, βότσαλα και ομαλούς βράχους.

Aπό το Bαθύ μπορείτε να κάνετε εκδρομή στα σπήλαια, στις πλαγιές των λόφων Kλαστάνι και Tσιγγούρα και στο σπήλαιο Δασκαλειό, όπου εντοπίστηκαν προϊστορικά ευρήματα και νεολιθικά εργαλεία.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2243 360105           (+30) 2243 028484          (+30) 2243 022222                (+30) 2243 023027

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP