Ψέριμος

Ψέριμος

Γραφικό νησάκι και ιδανικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή, αλλά και για ήρεμες διακοπές. Η Ψέριμος βρίσκεται βόρεια της Κω και νοτιοανατολικά της Καλύμνου, στην οποία ανήκει διοικητικά.

Με περίπου 30 μόνιμους κατοίκους και βασικές τουριστικές υποδομές, η Ψέριμος που ονομάζεται, επίσης, και Κάπαρη -καθώς το αρωματικό φυτό αφθονεί στο νησί- είναι κατάλληλη για ήσυχες και γαλήνιες διακοπές, με υπέροχη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της Ψερίμου είναι ελάχιστοι και ασχολούνται κυρίως με την σπογγαλιεία και την κτηνοτροφία. Οι οικογένειες του νησιού ζουν ήρεμα και γαλήνια και υποδέχονται φιλόξενα τους επισκέπτες.

H Ψέριμος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά που περιβάλλουν την Kάλυμνο, με ωραίες αμμουδιές που προσφέρονται για κολύμπι και γραφικές ταβερνούλες.

Μπορεί να είναι μικρό νησί, όμως έχει αρκετές παραλίες με άμμο και χαλικάκι ή άμμο και μικρά βράχια και πεντακάθαρα νερά. Η πιο εύκολα προσβάσιμη παραλία βρίσκεται στο λιμάνι, τα Αυλάκια, και διαθέτει αρμυρίκια και κάποιες ομπρέλες για σκιά.

Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί έξω από τον οικισμό θα βρείτε τις υπόλοιπες παραλίες της Ψερίμου μέσα σε 10-50 λεπτά περπάτημα, με κάποιες από αυτές να είναι εντελώς απομονωμένες, οπότε χρειάζεστε εξοπλισμό.

Γνωρίστε τις παραλίες Παναγιά Γραφιώτισσα, Τρεβάθια, Βαθύ, Ρούσσα, Τάφος, Κορακία και Γλίστρα.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού, αλλά και να οργανώσετε μονοήμερη εκδρομή με καΐκι από την Ψέριμο στη γειτονική νησίδα Πλάτη. Επίσης, αν λατρεύετε τις καταδύσεις, μπορείτε να πάτε για υποβρύχια εξερεύνηση στη βόρεια και ανατολική πλευρά του νησιού, όπου υπάρχουν ναυάγια πλοίων.

Στην Ψέριμο υπάρχει δημοτική κατασκήνωση έκτασης πέντε στρεμμάτων, που φιλοξενεί ομάδες Προσκόπων από όλη την Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ λειτουργεί και δημοτικό σχολείο.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχει τόσο με το νησί της Καλύμνου, όπου δΔρομολόγια εκτελούνται καθημερινά στις 09:30 το πρωί με επιστροφή στις 17:00, όσο και με την Κω, η απόσταση από την οποία είναι 7,3 ναυτικά μίλια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2243 360105           (+30) 2243 028484          (+30) 2243 022222                (+30) 2243 023027

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP