Βαθύ

Βαθύ

Το λιμάνι και πρωτεύουσα της Ιθάκης, με γραφικά δρομάκια και παραδοσιακά σπίτια.Το Βαθύ της Ιθάκης είναι προφυλαγμένο στην αγκαλιά ενός κλειστού κόλπου, στη μέση σχεδόν του νησιού. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα σπίτια του χωριού ξαναχτίστηκαν μετά το σεισμό του 1953, ο οικισμός έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος.

Ο ασφαλής κόλπος ταυτίζεται με το ομηρικό λιμάνι του Φόρτυνος και στενόμακρο καθώς είναι ένα ιδανικό αγκυροβόλιο. Στην είσοδο του λιμανιού βρίσκονται τα ερείπια του ενετικού φρουρίου, ενώ τον κόλπο προφυλάσσει το νησάκι Λαζαρέτο, παλιό λοιμοκαθαρτήριο και ενετική φυλακή, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Σωτήρα (1668).

Κατά την βόλτα σας στο γραφικό οικισμό θα επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο, θα δείτε την σπάνια εικόνα Ιησούς Ελκόμενος που θεωρείται έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στον ναό του Αγίου Νικολάου και βέβαια θα δειπνήσετε σε κάποιο από τα ταβερνάκια.

Για κολύμπι προσφέρονται οι παραλίες της Τσιριμπής, του Παλιοκάραβου, του Αετού και η Λούτσα. Με καΐκι θα φτάσετε στις ακτές Γιδάκι, Μνήματα, Σκίνος, Σαρακήνικο και Φιλιατρό – οι περισσότερες είναι με βότσαλο.

Η μνήμη του Οδυσσέα πλανάται παντού στο νησί, δίνοντας ονόματα σε τοποθεσίες, όπως Σπηλιά Ευμαίου, Σπήλαιο των Νυμφών, Κάστρο του Οδυσσέα, Αρέθουσα Πηγή.

Θα γευτείτε τις σπεσιαλιτέ των εστιατορίων, όπως κρεατόπιτα του Οδυσσέα, πιάτο των μνηστήρων, πιάτο της Πηνελόπης, πιάτο του Κύκλωπα. Στο Βαθύ υπάρχουν όλες οι επιλογές για διασκέδαση. Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 25 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένες στην «Οδύσσεια» και τον «Όμηρο», ενώ κάθε Μάιο γίνεται Θεατρικό Φεστιβάλ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26740 33481           (+30) 26740 32205          (+30) 26740 33499                (+30) 26740 32222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP