Λευκή

Λευκή

Μικρό χωριό, που βρίσκεται σε πλαγιά του Νήριτου, 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και έχει ωραία θέα το στενό της Ιθάκης. Η Λεύκη είναι ένα χωριουδάκι χτισμένο στη δυτική πλευρά του Νήριτου ανάμεσα από τις ακτές της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς με τα 56 σπιτάκια των μόνιμων κατοίκων, να περιβάλλονται από πανύψηλες ελιές, περήφανα κυπαρίσσια και καταπράσινες κουτσουπιές.

Περπατήστε στα λιθόστρωτα μονοπάτια της Λεύκης, που σχηματίζουν πανέμορφες διαδρομές μέσα στη βλάστηση, ενώ θα συναντήσετε και πηγάδια, πριν κατηφορίσετε την πλαγιά για να φτάσετε σε κάποια από τις απόμερες αμμουδιές με τα πεντακάθαρα νερά.

Το Αμμουδάκι, την άμμο του Κολομοίρη, τα Καμίνια, το Βρωμονέρι, το Κουτούπι, το Μεγαλώνι, η Φωκότρυπα και τα Μυρτερά είναι οι παραλίες της Λεύκης, με τα καταγάλανα βαθιά νερά και τα άσπρα βότσαλα.

Στην πλατεία του χωριού δύο τεράστια πεύκα θα σας προσφέρουν δροσιά και θέα φανταστική προς το κανάλι με την Κεφαλονιά και το μικρό νησάκι Αστερίς που βρίσκεται ανάμεσα.

 

Αξίζει να επισκεφθείτε το γραφικό οικισμό του Αγίου Ιωάννη όπου βρίσκεται και μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Άλλες ωραίες παραλίες είναι το Αμμουδάκι, ο Λευκός Γιαλός και το Κουτούπι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26740 33481           (+30) 26740 32205          (+30) 26740 33499                (+30) 26740 32222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP