Κιόνι

Κιόνι

Το πιο όμορφο χωριό της Ιθάκης κι ένα από τα ομορφότερα του Ιονίου. Το Κιόνι είναι ένα γραφικό χωριό που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, χτισμένο μέσα σε ένα μικρό όρμο, 24 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Βαθύ. Τα περισσότερα σπίτια του έχουν διασωθεί από τον καταστροφικό σεισμό του 1953.

Στον όμορφο ορμίσκο του Κιονιού θα αντικρύσετε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό να ξεπροβάλει σκαρφαλωμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, που συναντά τη θάλασσα.

Στο λιμάνι που άραζαν το μεσαίωνα οι πειρατές, σήμερα δένουν ψαροκάικα και πολυτελή κότερα, σε συνδυασμό με την καθαρή θάλασσα και το καταπράσινο τοπίο, συντέλεσαν στο να εξελιχθεί το Κιόνι σε τουριστικό θέρετρο.

Αξίζει να επισκεφθείτε την περιοχή με τους ανεμόμυλους, στην είσοδο του κόλπου, το σπίτι του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στη δεξιά πλευρά του λιμανιού και τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου, της Ευαγγελίστριας και του Αγίου Ιωάννη του Λουμπαδιάρη.

Το Κιόνι προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για διαμονή και διασκέδαση και ωραίες παραλίες για κολύμπι, όπως Κατσικούλι, Σαρακινάρι και Φιλιατρό.

 

Το Χωριό γιορτάζει του Αϊ-Λιά, στις 20 Ιουλίου, οπότε και γίνεται πανηγύρι. Το πρωί οι μικρές ψαρόβαρκες μεταφέρουν τους κατοίκους στο μικρό ξωκλήσι, που βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι, ενώ το βράδυ στην παραλία γίνεται πανηγύρι, όπου το κέφι και ο χορός κρατούν μέχρι το πρωί.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 26740 33481           (+30) 26740 32205          (+30) 26740 33499                (+30) 26740 32222

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP