Ιθάκη

Ιθάκη

Το λιμάνι και πρωτεύουσα της Ιθάκης, με γραφικά δρομάκια και παραδοσιακά σπίτια, παρότι τα περισσότερα ξαναχτίστηκαν μετά το σεισμό του1953. Είναι προφυλαγμένο στην αγκαλιά ενός κλειστού κόλπου, στη μέση σχεδόν του νησιού. Στην είσοδο του λιμανιού βρίσκονται τα ερείπια του ενετικού φρουρίου, ενώ τον κόλπο προφυλάσσει το νησάκι Λαζαρέτο, παλιό λοιμοκαθαρτήριο και ενετική φυλακή, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Σωτήρα (1668).

Για κολύμπι προσφέρονται οι παραλίες της Τσιριμπής, του Παλιοκάραβου, του Αετού και η Λούτσα. Με καΐκι θα φτάσετε στις ακτές Γιδάκι, Μνήματα, Σκίνος, Σαρακήνικο και Φιλιατρό – οι περισσότερες είναι με βότσαλο.

Η μνήμη του Οδυσσέα πλανάται παντού στο νησί, δίνοντας ονόματα σε τοποθεσίες, όπως: Σπηλιά Ευμαίου, Σπήλαιο των Νυμφών, Κάστρο του Οδυσσέα, Αρέθουσα Πηγή κ.ά. Αλλά και σε σπεσιαλιτέ των εστιατορίων, όπως κρεατόπιτα του Οδυσσέα, πιάτο των μνηστήρων, πιάτο της Πηνελόπης, πιάτο του Κύκλωπα κ.λ.π. Στο Βαθύ υπάρχουν όλες οι επιλογές για διασκέδαση. Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 25 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένες στην «Οδύσσεια» και τον «Όμηρο», ενώ κάθε Μάιο γίνεται Θεατρικό Φεστιβάλ.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP