Ηρακλειά

Ηρακλειά

Η Ηρακλειά είναι ένα νησί με πολλά βουνά γι’ αυτό και προσφέρεται για πεζοπορία. Από διάφορα σημεία θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα του πελάγους και των γύρω νησιών. Οι λιγοστοί ντόπιοι που κατοικούν στους δύο οικισμούς, τον Άγιο Γεώργιο και τη Παναγιά θα σας υποδεχτούν μεταφέροντας μέσα από τις ιστορίες τους παραδόσεις και θρύλους.

Αξίζει πρώτα από όλα να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Άη Γιάννη, το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων, με πλούσιους και εντυπωσιακούς σταλακτίτες, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία με όμορφη θέα προς τη θάλασσα.

Επίσης, επισκεφθείτε το κάστρο στο Λιβάδι, για να δείτε από κοντά τα ερείπια από κάστρο της ελληνιστικής περιόδου. Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν ερείπια από το ναό του Δία και από το ναό της Θεάς Τύχης που μαρτυρούν την ιστορική διαδρομή του νησιού.

Θαυμάστε την άγρια ομορφιά της Ηρακλειάς στον όρμο του Μέριχα που είναι περιτριγυρισμένος από ψηλούς γκρεμούς, στα ανοίγματα των οποίων βρίσκουν φυσικές φωλιές τα πουλιά.

Θα κολυμπήσετε στις παραλίες με άμμο Λιβάδι, Άγιος Γεώργιος, Βορεινή Σπηλιά, Αλημιά, αλλά και στον Καρβουνόλακκο και Αμούδι του Μέριχα που έχουν βότσαλο.

Στις 28 Αυγούστου μη χάσετε τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Νωρίς το πρωί οι πιστοί μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Ιωάννη από την εκκλησία της Παναγιάς στο σπήλαιο, όπου το απόγευμα πραγματοποιείται εσπερινός. Πολύ συχνά ακολουθούν αυθόρμητα γλέντια.

 

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Ηρακλειά

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP