Ιόνιο

Ιόνιο

Παραμυθένια ενετικά κάστρα, πευκώνες που αγγίζουν τη θάλασσα, εξωτικές παραλίες με ζαφειρένια νερά. Τα Επτάνησα, αποτελούνται από ένα σύνολο κοσμοπολίτικων κι εκθαμβωτικών νησιών σκορπισμένα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Σ' αυτό το προικισμένο με φυσική ομορφιά σύμπλεγμα νησιών, τα ειδυλλιακά, καταπράσινα τοπία, οι απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές, τα κρυστάλλινα νερά που χαϊδεύουν τις αινιγματικές σπηλιές, το ήπιο κλίμα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φιλικοί κάτοικοι, θα σας συναρπάσουν.

Ονομάζονται Επτάνησα από τον αριθμό των μεγαλύτερων νησιών του συμπλέγματος, τα οποία είναι η Ζάκυνθος, η Ιθάκη, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, τα Κύθηρα, η Λευκάδα και οι Παξοί.

Το σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνει και κάποια μικρότερα νησιά όπως τα Αντικύθηρα, τους Αντίπαξους, το Αρκούδι, την Άτοκο, τον Βρόμωνα, την Δρακονέρα, την Ερεικούσσα, τον Κάλαμο, τον Καστό, το Μαθράκι, τη Μάκρη, το Μεγανήσι, τους Οθωνούς, την Οξεία, τον Πεταλά, το Προβάτι, το Σκορπιό, τις Στροφάδες και άλλα.

Όλα τα νησιά του Ιονίου είναι υπέροχα και καταπράσινα γεμάτα ελαιώνες και πευκώνες, με κάστρα και πανέμορφες πόλεις ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, επηρεασμένης κυρίως από τους Ενετούς.

Διαθέτουν βραβευμένες εξωτικές παραλίες με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, όπως της Λευκάδας, αλλά και κατοίκους ζεστούς και φιλόξενους.

Μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινοί ναοί και μοναστήρια, μυθικά κτήρια και μουσεία, όλα αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία των Ιονίων νήσων.

Θα συναντήσετε ορεινά χωριά και κοσμοπολίτικα λιμάνια, μαρίνες για γιοτ και ιστιοπλοϊκά, καταρράκτες, μονοπάτια, υπέροχες ασφαλτόστρωτες διαδρομές, υγρότοπους, βουνά και θαλάσσια πάρκα όπου βρίσκουν καταφύγιο οι χελώνες και οι φώκιες, ενώ αποτελούν και ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και ειδικά το windsurf και το kitesurf.

Τα μεγάλα νησιά του Ιονίου πρωταγωνιστούν στον τομέα των θαλάσσιων σπορ, όπως η Λευκάδα που είναι ο παράδεισος των wind surfers και των kite surfers. Οι ιστιοπλόοι, πάλι, με ορμητήριο το Νυδρί κάνουν εκδρομές στα ονειρεμένα νησάκια της Λευκάδας, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό.

Τα νησιά του Ιονίου θα σας εκπλήξουν με τον πλούτο των γαστριμαργικών εμπειριών που μπορούν να σας προσφέρουν. Χαρακτηριστική και ιδιαίτερη η κερκυραϊκή κουζίνα με πιάτα όπως το σοφρίτο, το μπιάνκο, το μπουρδέτο και η παστιτσάδα.

Τα Επτάνησα ανήκουν διοικητικά στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, πλην των Κυθήρων, που ανήκουν διοικητικά στη νομαρχία Πειραιά. Η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων περιλαμβάνει τους νομούς Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Λευκάδας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30)          (+30)          (+30)                 (+30) 

Ζήστε την εμπειρία σας στο Ιόνιο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP