Αρίστη

Αρίστη

Πανέμορφο κεφαλοχώρι με εκπληκτική θέα στο ομώνυμο φαράγγι και την Αστράκα. Η Αρίστη, 48 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα, είναι το μεγαλύτερο χωριό ι του Δυτικού Ζαγορίου, που αποτέλεσε τη βάση για να ιδρυθεί αυτή η μεγάλη οικιστική κοινότητα.

Η θέα από και προς την Αρίστη είναι εξαιρετική. Καθώς πλησιάζετε θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το χωριό από ψηλά ενώ όσο πιο κοντά φτάνετε στον οικισμό θα απολαύσετε την θέα των πέτρινων σπιτιών που είναι χτισμένα μέσα σε δασωμένες και καταπράσινες πλαγιές -ανάλογα βέβαια και με την εποχή που θα πάτε καθώς τα χρώματα αλλάζουν εντυπωσιακά. Από το χωριό θα δείτε τις εντυπωσιακές βουνοκορφές αλλά και τον φιδίσιο ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο ξακουστό Πάπιγκο (και το Μικρό Πάπιγκο).

Εκτός από μια θαυμάσια βόλτα στη φύση, στην Αρίστη θα συναντήσετε και αξιόλογα μνημεία όπως το Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1718 με το μεγάλο καμπαναριό, τη Μονή της Παναγίας της Σπηλιώτισσας του 1579 χτισμένη πάνω στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς, πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα του ποταμού Βοϊδομάτη, την παλαιά βρύση.

Θα γνωρίσετε τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, τα παραδοσιακά καφενεία στην κεντρική πλατεία του χωριού και τη γέφυρα Βοϊδομάτη.

Στην Αρίστη διοργανώνονται παραδοσιακά πανηγύρια του Aϊ-Γιάννη στις 29 Aυγούστου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2651361105           (+30) 265 304 1294          (+30) 2651370500                (+30) 2653041180

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP