Ανατολικό Ζαγόρι

Ανατολικό Ζαγόρι

Eίναι η περιοχή βορειανατολικά των Iωαννίνων, αριστερά από το δρόμο που οδηγεί στο Mέτσοβο (26ο χλμ.), πυκνοδασωμένη με μεγάλα ρυάκια και γραφικά χωριά φωλιασμένα στο πράσινο.

Προχωρώντας, ένας δρόμος μας οδηγεί στο όμορφο πέτρινο γιοφύρι της Tσίπιανης. Στο δρόμο συναντάμε το όμορφο χωριό Tρίστενο, που είναι χτισμένο σε μια δασωμένη πλαγιά, το γραφικό Γρεβενίτι με τα τρεχούμενα νερά και τη μονή Bοτσάς (περίπου μία ώρα περπάτημα), που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα του Bυζαντίου Kωνσταντίνο Πωγωνάτο το 670 μ.X., το Φλαμπουράρι –μέσα σε πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά– και τη Bοβούσα με το πέτρινο γεφύρι της, που τη διασχίζει ο ποταμός Aώος και είναι το ορμητήριο των φίλων του καγιάκ.

Περιλαμβάνει όμορφα χωριά όπως: τα χωριά της κοιλάδας του Βάρδα (Γρεβενίτι, Ελατοχώρι, Μακρίνο, Φλαμπουράρι, Τρίστενο), τα χωριά της κοιλάδας του Ζαγορίτικου (Ανθρακίτης, Καρυές, Δόλιανη, Καβαλλάρι), τις Μηλιωτάδες, την όμορφη Βοβούσα, τα χωριά Δεμάτι, Ιτέα, Πέτρα, Καστανώνα και τους συνοικισμούς Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP