Ανατολικό Ζαγόρι

Ανατολικό Ζαγόρι

Φωλιασμένα κάπου ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου και στο όρος Μιτσικέλι, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με πυκνά δάση από έλατα και οξιές, τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου χαρίζουν γαλήνια διαμονή μακριά από την κοσμοπολίτικη ζωή.  

Είναι η περιοχή βορειανατολικά των Iωαννίνων, αριστερά από το δρόμο που οδηγεί στο Mέτσοβο (26ο χλμ.), και ανήκει στα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ελλάδας με πυκνή βλάστηση, δάση από πεύκα, έλατα και οξιές, άφθονα νερά και ποτάμια που κάνουν την περιοχή ιδανικό τόπο διαβίωσης σπάνιων άγριων ζώων. Τα γραφικά χωριά του είναι.

Η περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου φιλοξενεί μια χούφτα παραδοσιακών χωριών φωλιασμένα μέσα στο πράσινο, συνθέτοντας μια μαγική εικόνα σ’ αυτή τη σχετικά απομονωμένη γωνιά της Ηπείρου.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε την Εθνική οδό Ιωαννίνων – Μετσόβου, μέχρι να φτάσετε στην τοποθεσία Μπαλτούμα, όπου βρίσκεται η ομώνυμη γέφυρα. Επισκεφθείτε τα Ζαγοροχώρια της κοιλάδας του Βάρδα Τρίστενο -χτισμένο σε μια δασωμένη πλαγιά-, Γρεβενίτι με τα τρεχούμενα νερά και τη μονή Bοτσάς, Φλαμπουράρι μέσα σε πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά, Ελατοχώρι σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και Βοβούσα με το πέτρινο γεφύρι της και τον ποταμό Aώο, το ορμητήριο των φίλων του καγιάκ,

Περιλαμβάνει όμορφα χωριά όπως τα χωριά της κοιλάδας του Ζαγορίτικου (Ανθρακίτης, Καρυές, Δόλιανη, Καβαλλάρι), τις Μηλιωτάδες, την όμορφη Βοβούσα, τα χωριά Δεμάτι, Ιτέα, Πέτρα, Καστανώνα και τους συνοικισμούς Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2653 360300           (+30) 2653 071606          (+30) 2656 031515                (+30) 2656 041111

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP