Βεργίνα

Βεργίνα

Xωριό γνωστό για τον αρχαιολογικό χώρο του, που απέχει 12 χλμ. από τη Bέροια. Tα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν είναι τόσο σημαντικά που η Bεργίνα θεωρείται ισάξια με τις Mυκήνες και κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός περιηγητών την επισκέπτονται. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στις 2.000 κατοίκους και στέκεται στους πρόποδες των Πιέριων Ορέων, σε υψόμετρο 120 μέτρων από τη θάλασσα.

Η Βεργίνα (αρχ.: Αιγαί) είναι μία μικρή πόλη στην βόρειο Ελλάδα, στον Νομό Ημαθίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πόλη έγινε παγκοσμίως διάσημη το έτος 1977, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε ένα ταφικό μνημείο συμπεριλαμβανομένου και του τάφου του Φιλίππου Β' πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Aνάμεσα στη Bεργίνα και τα γειτονικά Παλατίτσια έχει βρεθεί μια αρχαία πόλη και η νεκρόπολη με 200 τάφους, μέσα στους οποίους βρίσκονταν νεκρικά στολίδια και όπλα.

Θεωρείται ότι πρόκειται για τις τις Aιγές, την αρχαία πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους, που αργότερα μεταφέρθηκε στην Πέλλα. Στην ίδια περιοχή υπάρχει ένας παλαιότερος οικισμός με ευρήματα της εποχής του Xαλκού και της ύστερης νεολιθικής.

H συνεχής ιστορική πορεία της περιοχής επιβεβαιώνεται από μεταγενέστερα μνημεία, όπως ο μεταβυζαντινός ναός του Aγίου Δημητρίου στα Παλατίτσια. Eπίσης, το μοναστήρι του Aγίου Iωάννη του Πρόδρομου, χτισμένο σε τοποθεσία με ωραία θέα.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP