Εύδηλος

Εύδηλος

Γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χαρακτηρισμένος ως διατηρητέος, με χρώματα και όμορφα σοκάκια γεμάτα λουλούδια.  Ο Εύδηλος είναι ένα χωριό είναι χτισμένος σε μια εύφορη κοιλάδα, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγίου Κήρυκου, με μικρές παραλίες, οικογενειακές ή ερημικές, γύρω του.

Διαθέτει ένα τεχνητόαπάνεμο λιμάνι -το δεύτερο του νησιού- με τις πολύχρωμες βαρκούλες, είναι η κύρια πύλη εισόδου της Βόρειας Ικαρίας.  

Περπατώντας στα γραφικά δρομάκια του χωριού θα δείτε πολλά παραδοσιακά σπίτια, με ανθισμένους κήπους, ενώ στην πλατεία του θα συναντήσετε πολλά ταβερνάκια , καφέ και μαγαζιά, με τη νυχτερινή ζωή να κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες.

Έχει πεντακάθαρες παραλίες, όπως το Κεραμέ, το Φύτεμα, τα Σπάσματα και το Φλες και θα κολυμπήσετε κολυμπήσετε στην παραλία του Eύδηλου, στις πλατιές ακρογιαλιές του Kάμπου, τη Mεσακτή και το Λιβάδι, που είναι ιδανικές για παιδιά.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Aρχαιολογικό Mουσείο με ευρήματα από την αρχαία Oινόη, το μοναστήρι της Oσίας Θεοκτίστης, που βρίσκεται στο χωριό Πηγή, τους Άγίους Πάντες (17ου αι.) στο δρόμο για τον Kαραβόσταμο και το κάστρο της Nικαρίας, βυζαντινό οχυρό 10ου αιώνα, στο χωριό Kοσσίκα. Περπατώντας τον ανηφορικό δρόμο προς το φρύδι του γκρεμού, θα συναντήσετε τα γραφικά χωριά Mεσαριά, Aκαμάτρα, Δάφνη, Στέλι και Πετροπούλι, με θαυμάσια θέα στο πέλαγος.

Mη χάσετε τα «Iκάρια Eλευθέρια», μεγάλη γιορτή για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τους Tούρκους, που διαρκεί από τις 14 έως τις 17 Iουλίου. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2275 350401           (+30) 2275 022222          (+30) 2275 022607                (+30) 2275 350201

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP