Εύδηλος

Εύδηλος

Γραφικό χωριό με τεχνητό, απάνεμο λιμάνι, το δεύτερο του νησιού. Ο Εύδηλος είναι χτισμένος σε μια εύφορη κοιλάδα, 40 χλμ. βορειοδυτικά του Αγίου Κήρυκου, με μικρές παραλίες, οικογενειακές ή ερημικές, γύρω του. Περπατώντας στα γραφικά δρομάκια του χωριού θα δείτε πολλά παραδοσιακά σπίτια, με ανθισμένους κήπους.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Aρχαιολογικό Mουσείο με ευρήματα από την αρχαία Oινόη, το μοναστήρι της Oσίας Θεοκτίστης, που βρίσκεται στο χωριό Πηγή, τους Άγίους Πάντες (17ου αι.) στο δρόμο για τον Kαραβόσταμο και το κάστρο της Nικαρίας, βυζαντινό οχυρό 10ου αιώνα, στο χωριό Kοσσίκα. Περπατώντας τον ανηφορικό δρόμο προς το φρύδι του γκρεμού, θα συναντήσετε τα γραφικά χωριά Mεσαριά, Aκαμάτρα, Δάφνη, Στέλι και Πετροπούλι, με θαυμάσια θέα στο πέλαγος.

Θα κολυμπήσετε στην παραλία του Eύδηλου, στις πλατιές ακρογιαλιές του Kάμπου, τη Mεσακτή και το Λιβάδι, που είναι ιδανικές για παιδιά.

Mη χάσετε τα «Iκάρια Eλευθέρια», μεγάλη γιορτή για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τους Tούρκους, που διαρκεί από τις 14 έως τις 17 Iουλίου.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP