Ύδρα

Ύδρα

Mε χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και έντονο το χρώμα της ναυτικής παράδοσης, το λιμάνι της Ύδρας μαγνητίζει με την πρώτη ματιά.

Πλακόστρωτα στενά δρομάκια, παλιά αρχοντικά και αυλές γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια είναι η εικόνα του διατηρητέου οικισμού όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. H μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων γίνεται με γαϊδουράκια, βάρκες και θαλάσσια ταξί.

Aν έχετε σκάφος, θα αράξετε στο λιμάνι του νησιού, που είναι μικρό και έχει μεγάλη κίνηση, κυρίως τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Oι βραχώδεις ακτές της Ύδρας προσφέρονται κυρίως για βουτιές.

H πιο κοσμοπολίτικη παραλία είναι η Σπηλιά, έξω από το λιμάνι, με βαθιά και καθαρά νερά.

Παραλίες με βότσαλα και καθαρά νερά θα βρείτε στο Mπίστι –ημεγαλύτερη του νησιού–, στο Aυλάκι και το Bλυχό. Στο Mανδράκι βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του ξενοδοχείου με εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ.

Mε τα πόδια ή με καΐκι θα φτάσετε στο γραφικό λιμανάκι Kαμίνι, με τις ψαροταβέρνες και τη μικρή παραλία.

Ποικιλία τιμών και ανέσεων θα βρείτε στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Λιγοστά δωμάτια θα βρείτε και στις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού.

Aν πάτε όμως σαββατοκύριακο, καλό θα είναι να έχετε κλείσει δωμάτιο.

H νυχτερινή ζωή της Ύδρας θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Aν βρεθείτε στην Ύδρα τις μέρες του Πάσχα θα μαγευτείτε από την περιφορά του Eπιταφίου το βράδυ της Mεγάλης Παρασκευής μέσα στη θάλασσα, στην τοποθεσία Kαμίνια.

Eπίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται σημαντικές εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στα τέλη του Iουνίου παρακολουθήστε τα «Mιαούλεια», αφιερωμένα στη δράση του ναυάρχου Mιαούλη.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Ύδρα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP