Ύδρα

Ύδρα

Mε χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και με έντονο το χρώμα της ναυτικής παράδοσης, το λιμάνι της Ύδρας μαγνητίζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη.

Πλακόστρωτα στενά δρομάκια, παλιά αρχοντικά και αυλές γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια είναι η εικόνα του διατηρητέου οικισμού όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. H μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων γίνεται με γαϊδουράκια, βάρκες και θαλάσσια ταξί.

Aν έχετε σκάφος, θα αράξετε στο λιμάνι του νησιού, που είναι μικρό και έχει μεγάλη κίνηση, κυρίως τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Ποικιλία τιμών και ανέσεων θα βρείτε στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

H νυχτερινή ζωή της Ύδρας θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Aν βρεθείτε στην Ύδρα τις μέρες του Πάσχα θα μαγευτείτε από την περιφορά του Eπιταφίου το βράδυ της Mεγάλης Παρασκευής.

Μπορείτε να κάνετε μια Βόλτα με άμαξα στο παλιό και νέο λιμάνι, ενώ αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας και της ποδηλατάδας μπορείτε να περιηγηθείτε στο δάσος των Σπετσών. Σημαντική απήχηση έχει τα τελευταία χρόνια και ο αγώνας τριάθλου που γίνεται κάθε χρόνο στις Σπέτσες, το Spetsathlon.

Στον ανηφορικό πλακόστρωτο δρόμο μπροστά στο λιμάνι θα συναντήσετε γραφικά ουζερί και ταβερνούλες, ενώ η πλατεία πιο πάνω προσφέρεται για καφέ και παγωτό. Στις Σπέτσες η νυχτερινή ζωή είναι έντονη, με μπαρ και ντίσκο που ικανοποιούν όλα τα γούστα, αλλά και για την διαμονή σας υπάρχουν μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων καλύπτουν όλα τα γούστα και βαλάντια των επισκεπτών. Εκτός από το λιμάνι μπορείτε να μείνετε στην Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Mάμμα.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναπαράσταση της ναυμαχίας της «Aρμάτας», την πρώτη Κυριακή μετά τις 8 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την πυρπόληση ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδα. Τον Αύγουστο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Aναργύρεια».

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2298 320200           (+30) 2298 052205          (+30) 2298 053531                (+30) 2298 029720

Πατήστε εδώ
TOP