Σταλίδα

Σταλίδα

Η Σταλίδα βρίσκεται 33 χλμ. ανατολικά από το Ηράκλειο και είναι τουριστική περιοχή που έχει αναπτυχθεί χάρη στις όμορφες αμμουδιές και την πλούσια φύση. Oι περισσότερες παραλίες της είναι οργανωμένες, με δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το χωριό Mοχός, όπου γίνεται μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στη γιορτή της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο.

Η Σταλίδα, σε αντίθεση με τα διπλανά θέρετρα Χερσόνησο και Μάλια, προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Η παραλία στη Σταλίδα είναι μια μεγάλη οργανωμένη αμμουδιά με πολλές ταβέρνες και καφέ κατά μήκος της.

Στο κέντρο της Σταλίδας θα βρείτε ό,τι επιθυμείτε για τα ψώνια σας και τη διασκέδασή σας. Γραφεία με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σας προσφέρουν οικονομικά και ασφαλή αυτοκίνητα για να ταξιδέψετε και να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Κρήτης. Αν προτιμάτε την ευκολία των οργανωμένων εκδρομών, τότε τα τουριστικά γραφεία στη Σταλίδα θα σας δώσουν όλες τις πληροφορίες για να επιλέξετε τις καλύτερες.

Από τη Σταλίδα είναι εύκολο να επισκεφθείτε το Ηράκλειο με το φημισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του και το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού. Επίσης, στα γειτονικά Μάλια βρίσκεται το Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων, το τρίτο σε σημασία μινωικό παλάτι στην Κρήτη.

Aξίζει να πάτε στο χωριό Kερά, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Kαρδιώτισσας του 12ου αι., κτισμένο σε υψόμετρο 630 μέτρων.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2810 399399           (+30) 2810 274000          (+30) 2813 407000                (+30) 2810 719100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP