Σταλίδα

Σταλίδα

Η Σταλίδα βρίσκεται 33 χλμ. ανατολικά από το Ηράκλειο και είναι τουριστική περιοχή που έχει αναπτυχθεί χάρη στις όμορφες αμμουδιές και την πλούσια φύση. Oι περισσότερες παραλίες της είναι οργανωμένες, με δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το χωριό Mοχός, όπου γίνεται μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στη γιορτή της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο.

Η Σταλίδα, σε αντίθεση με τα διπλανά θέρετρα Χερσόνησο και Μάλια, προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Η παραλία στη Σταλίδα είναι μια μεγάλη οργανωμένη αμμουδιά με πολλές ταβέρνες και καφέ κατά μήκος της.

Στο κέντρο της Σταλίδας θα βρείτε ό,τι επιθυμείτε για τα ψώνια σας και τη διασκέδασή σας. Γραφεία με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σας προσφέρουν οικονομικά και ασφαλή αυτοκίνητα για να ταξιδέψετε και να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Κρήτης. Αν προτιμάτε την ευκολία των οργανωμένων εκδρομών, τότε τα τουριστικά γραφεία στη Σταλίδα θα σας δώσουν όλες τις πληροφορίες για να επιλέξετε τις καλύτερες.

Από τη Σταλίδα είναι εύκολο να επισκεφθείτε το Ηράκλειο με το φημισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του και το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού. Επίσης, στα γειτονικά Μάλια βρίσκεται το Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων, το τρίτο σε σημασία μινωικό παλάτι στην Κρήτη.

Aξίζει να πάτε στο χωριό Kερά, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Kαρδιώτισσας του 12ου αι., κτισμένο σε υψόμετρο 630 μέτρων.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP