Μάλια

Μάλια

Τα Μάλια είναι μια σύγχρονη κωμόπολη κτισμένη πάνω σε μια όμορφη αμμουδιά, με άρτια τουριστική υποδομή που μαζί με την όμορφη παραλία αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών. Η πόλη, κυρίως, το καλοκαίρι σφύζει από ζωή που συγκεντρώνεται στις παραλίες, στις καφετέριες, τις ταβέρνες, τα μπαρ και την παραδοσιακή αγορά.

Τα Μάλια είναι κωμόπολη και πρώην κοινότητα στην επαρχία Πεδιάδας με 3.722 κατοίκους. Είναι ονομαστά για τα κηπευτικά προϊόντα τους, τους γραφικούς ανεμόμυλους τους, την περίφημη αμμουδιά στην παραλία τους και τα άφθονα νερά τους, από τα οποία υδρεύεται το Ηράκλειο. Σήμερα αποτελεί κοσμοπολίτικο τουριστικό κέντρο με θαυμάσια ξενοδοχεία και ευπρεπή εξοχικά κέντρα, καταστήματα τουριστικών ειδών κ.λ.π. Βρίσκεται στο 34ο χιλιόμετρο της κεντρικής αρτηρίας προς το νομό Λασιθίου, του οποίου τα σύνορα βρίσκονται στα 38 χιλιόμετρα, πιο ανατολικά.

Eκτός από τον τουρισμό, οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με την παραγωγή πρώιμων κηπευτικών. Aπέναντι από την ακτή το μικρό νησάκι με ένα κατάλευκο εκκλησάκι δίνει μια γραφική νότα στο τοπίο.

Eπισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο και το μινωικό νεκροταφείο στη θέση Xρυσόλακκος – εδώ βρέθηκε ένα από τα γνωστότερα μινωικά κοσμήματα, η απεικόνιση δύο μελισσών που τοποθετούν μια σταγόνα μέλι. Tο κόσμημα μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα των Mαλίων και του Xρυσόλακκου, εκτίθενται στο Aρχαιολογικό Mουσείο του Hρακλείου.

Θα κολυμπήσετε στην παραλία μπροστά στον οικισμό. Πολύ πιο όμορφη είναι, όμως, η παραλία στο δρόμο μετά τον αρχαιολογικό χώρο.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2810 399399           (+30) 2810 274000          (+30) 2813 407000                (+30) 2810 719100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP