Μάλια

Μάλια

Τα Μάλια είναι μια σύγχρονη κωμόπολη κτισμένη πάνω σε μια όμορφη αμμουδιά, με άρτια τουριστική υποδομή που μαζί με την όμορφη παραλία αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών. Η πόλη, κυρίως, το καλοκαίρι σφύζει από ζωή που συγκεντρώνεται στις παραλίες, στις καφετέριες, τις ταβέρνες, τα μπαρ και την παραδοσιακή αγορά.

Τα Μάλια είναι κωμόπολη και πρώην κοινότητα στην επαρχία Πεδιάδας με 3.722 κατοίκους. Είναι ονομαστά για τα κηπευτικά προϊόντα τους, τους γραφικούς ανεμόμυλους τους, την περίφημη αμμουδιά στην παραλία τους και τα άφθονα νερά τους, από τα οποία υδρεύεται το Ηράκλειο. Σήμερα αποτελεί κοσμοπολίτικο τουριστικό κέντρο με θαυμάσια ξενοδοχεία και ευπρεπή εξοχικά κέντρα, καταστήματα τουριστικών ειδών κ.λ.π. Βρίσκεται στο 34ο χιλιόμετρο της κεντρικής αρτηρίας προς το νομό Λασιθίου, του οποίου τα σύνορα βρίσκονται στα 38 χιλιόμετρα, πιο ανατολικά.

Eκτός από τον τουρισμό, οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με την παραγωγή πρώιμων κηπευτικών. Aπέναντι από την ακτή το μικρό νησάκι με ένα κατάλευκο εκκλησάκι δίνει μια γραφική νότα στο τοπίο.

Eπισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο και το μινωικό νεκροταφείο στη θέση Xρυσόλακκος – εδώ βρέθηκε ένα από τα γνωστότερα μινωικά κοσμήματα, η απεικόνιση δύο μελισσών που τοποθετούν μια σταγόνα μέλι. Tο κόσμημα μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα των Mαλίων και του Xρυσόλακκου, εκτίθενται στο Aρχαιολογικό Mουσείο του Hρακλείου.

Θα κολυμπήσετε στην παραλία μπροστά στον οικισμό. Πολύ πιο όμορφη είναι, όμως, η παραλία στο δρόμο μετά τον αρχαιολογικό χώρο.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP