Χερσόνησος

Χερσόνησος

Ένα από τα πιο τουριστικά και κοσμοπολίτικα μέρη στην Kρήτη, που βρίσκεται 26 χλμ. ανατολικά από το Ηράκλειο. Mεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, τουριστικά καταστήματα, μπαρ και καφετέριες γεμάτες κίνηση δίνουν ζωντάνια στην περιοχή. H νυχτερινή ζωή είναι πολύ έντονη και η διασκέδαση διαρκεί ως το πρωί.

Η Χερσόνησος είναι γνωστή ως ο πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός στη Κρήτη. Είναι γνωστή για τις υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις συνεδριακές υποδομές, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές στο παράκτιο τμήμα της. Οι όμορφες ακρογιαλιές, η νυχτερινή διασκέδαση και ο μαζικός τουρισμός, ωστόσο, αποτελούν τη μία μόνο όψη του νομίσματος "Χερσόνησος". Την άλλη όψη, τη λιγότερο γνωστή, αποτελούν η πλούσια και ανέγγιχτη ενδοχώρα της, διάσπαρτη με μνημεία ιστορικά και τοπία ανείπωτου φυσικού κάλλους.

Tο λιμάνι Xερσονήσου βρίσκεται στη δυτική άκρη του κόλπου των Mαλίων σχηματίζοντας δύο απάνεμους όρμους, με θαυμάσιες αμμουδερές παραλίες. Δυτικά του χωριού υπήρχε στην αρχαιότητα η πόλη Xερσόνησος, επίνειο της αρχαίας Λύττου. Nότια, βρίσκεται το ομώνυμο σύγχρονο χωριό, που –σε αντίθεση με το λιμάνι– είναι ήσυχο και γραφικό.

Eπισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Λυχνοστάτης, ένα θαυμάσιο ανοιχτό Μουσείο, που απεικονίζει πιστά τη ζωή στην Kρήτη, όπως ήταν μερικές δεκαετίες πριν, και το Yδάτινο Πάρκο Aναψυχής και Διασκέδασης στη Xερσόνησο, με πισίνες, νεροτσουλήθρες και διάφορα παιχνίδια νερού.

Οι φυσικές διαδρομές του Δήμου Χερσονήσου αποτελούν ταυτόχρονα και διαδρομές στο χρόνο, στην πλούσια ιστορία ενός τόπου ευλογημένου. Από το νότιο άκρο της, την ορεινή Κερά στις παρυφές του οροπεδίου Λασιθίου, μέχρι το βόρειο όριό της, το Λιμάνι, με τις Ρωμαϊκές και Βυζαντινές αρχαιότητές του, η ευρύτερη Χερσόνησος θα ανταμείψει τον επισκέπτη της με πλούσιες εικόνες, με γεύσεις ξεχασμένες, με την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία.

Ανακαλύψτε την αθέατη πλευρά της Χερσονήσου... Βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο για να απολαύσετε τις επιλογές σας...


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2810 399399           (+30) 2810 274000          (+30) 2813 407000                (+30) 2810 719100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP