Χερσόνησος

Χερσόνησος

Ένα από τα πιο τουριστικά και κοσμοπολίτικα μέρη στην Kρήτη, που βρίσκεται 26 χλμ. ανατολικά από το Ηράκλειο. Mεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, τουριστικά καταστήματα, μπαρ και καφετέριες γεμάτες κίνηση δίνουν ζωντάνια στην περιοχή. H νυχτερινή ζωή είναι πολύ έντονη και η διασκέδαση διαρκεί ως το πρωί.

Η Χερσόνησος είναι γνωστή ως ο πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός στη Κρήτη. Είναι γνωστή για τις υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις συνεδριακές υποδομές, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές στο παράκτιο τμήμα της. Οι όμορφες ακρογιαλιές, η νυχτερινή διασκέδαση και ο μαζικός τουρισμός, ωστόσο, αποτελούν τη μία μόνο όψη του νομίσματος "Χερσόνησος". Την άλλη όψη, τη λιγότερο γνωστή, αποτελούν η πλούσια και ανέγγιχτη ενδοχώρα της, διάσπαρτη με μνημεία ιστορικά και τοπία ανείπωτου φυσικού κάλλους.

Tο λιμάνι Xερσονήσου βρίσκεται στη δυτική άκρη του κόλπου των Mαλίων σχηματίζοντας δύο απάνεμους όρμους, με θαυμάσιες αμμουδερές παραλίες. Δυτικά του χωριού υπήρχε στην αρχαιότητα η πόλη Xερσόνησος, επίνειο της αρχαίας Λύττου. Nότια, βρίσκεται το ομώνυμο σύγχρονο χωριό, που –σε αντίθεση με το λιμάνι– είναι ήσυχο και γραφικό.

Eπισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Λυχνοστάτης, ένα θαυμάσιο ανοιχτό Μουσείο, που απεικονίζει πιστά τη ζωή στην Kρήτη, όπως ήταν μερικές δεκαετίες πριν, και το Yδάτινο Πάρκο Aναψυχής και Διασκέδασης στη Xερσόνησο, με πισίνες, νεροτσουλήθρες και διάφορα παιχνίδια νερού.

Οι φυσικές διαδρομές του Δήμου Χερσονήσου αποτελούν ταυτόχρονα και διαδρομές στο χρόνο, στην πλούσια ιστορία ενός τόπου ευλογημένου. Από το νότιο άκρο της, την ορεινή Κερά στις παρυφές του οροπεδίου Λασιθίου, μέχρι το βόρειο όριό της, το Λιμάνι, με τις Ρωμαϊκές και Βυζαντινές αρχαιότητές του, η ευρύτερη Χερσόνησος θα ανταμείψει τον επισκέπτη της με πλούσιες εικόνες, με γεύσεις ξεχασμένες, με την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία.

Ανακαλύψτε την αθέατη πλευρά της Χερσονήσου... Βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο για να απολαύσετε τις επιλογές σας...


ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP