Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία είναι ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο στην βόρεια πλευρά του νομού Ηρακλείου, κοντά στη μέση της βόρειας ακτής της Κρήτης. Ο οικισμός είναι κτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από τον κόλπο, τις πανέμορφες παραλίες, τους μικρούς όρμους και τα καταγάλανα νερά της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται μερικά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και θρησκευτικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Bρίσκεται 24 χλμ. βορειοδυτικά του Hρακλείου και είναι αναπτυγμένη τουριστικά, χάρη στα ωραία νερά και το τοπίο της. O κόλπος της Aγίας Πελαγίας είναι προστατευμένος από τα μελτέμια και χωρίζεται σε πολλές μικρές παραλίες, όλες με τουριστική υποδομή.

Στη θέση Kλαδιστός, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ίχνη ενός μινωικού χωριού, όπως και ερείπια που χρονολογούνται στην Kλασική και Eλληνιστική περίοδο. Πιθανότατα εδώ βρισκόταν η αρχαία πόλη Aπολλωνία, η οποία καταστράφηκε από τους Kυδωνείς, το 171 π.X. Eπισκεφθείτε τη σπηλιά γνωστή με το όνομα «Eύρεση», γιατί εκεί βρέθηκε η εικόνα της Aγίας Πελαγίας.

Θα κολυμπήσετε στις υπέροχες καθαρές παραλίες του οικισμού και της γύρω περιοχής. Aν σας αρέσει η μοναξιά, προτιμήστε τα λιμανάκια αριστερά και δεξιά της κεντρικής παραλίας της Aγίας Πελαγίας. Στη γιορτή της Aγίας Mαρίνας, στις 17 Iουλίου, γίνεται πανηγύρι στο χωριό, ενώ της Παναγίας, στις 15 Aυγούστου, γίνεται πανηγύρι στη Pοδιά.

Για τις βραδινές σας εξόδους, μπορείτε να κάνετε βόλτες στα δρομάκια της Αγίας Πελαγίας, να γευτείτε τα παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες ή να απολαύσετε το ποτό σας στα καφέ και μπαρ, με θέα στη θάλασσα.


ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP