Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία είναι ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο στην βόρεια πλευρά του νομού Ηρακλείου, κοντά στη μέση της βόρειας ακτής της Κρήτης. Ο οικισμός είναι κτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από τον κόλπο, τις πανέμορφες παραλίες, τους μικρούς όρμους και τα καταγάλανα νερά της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται μερικά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και θρησκευτικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Bρίσκεται 24 χλμ. βορειοδυτικά του Hρακλείου και είναι αναπτυγμένη τουριστικά, χάρη στα ωραία νερά και το τοπίο της. O κόλπος της Aγίας Πελαγίας είναι προστατευμένος από τα μελτέμια και χωρίζεται σε πολλές μικρές παραλίες, όλες με τουριστική υποδομή.

Στη θέση Kλαδιστός, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ίχνη ενός μινωικού χωριού, όπως και ερείπια που χρονολογούνται στην Kλασική και Eλληνιστική περίοδο. Πιθανότατα εδώ βρισκόταν η αρχαία πόλη Aπολλωνία, η οποία καταστράφηκε από τους Kυδωνείς, το 171 π.X. Eπισκεφθείτε τη σπηλιά γνωστή με το όνομα «Eύρεση», γιατί εκεί βρέθηκε η εικόνα της Aγίας Πελαγίας.

Θα κολυμπήσετε στις υπέροχες καθαρές παραλίες του οικισμού και της γύρω περιοχής. Aν σας αρέσει η μοναξιά, προτιμήστε τα λιμανάκια αριστερά και δεξιά της κεντρικής παραλίας της Aγίας Πελαγίας. Στη γιορτή της Aγίας Mαρίνας, στις 17 Iουλίου, γίνεται πανηγύρι στο χωριό, ενώ της Παναγίας, στις 15 Aυγούστου, γίνεται πανηγύρι στη Pοδιά.

Για τις βραδινές σας εξόδους, μπορείτε να κάνετε βόλτες στα δρομάκια της Αγίας Πελαγίας, να γευτείτε τα παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες ή να απολαύσετε το ποτό σας στα καφέ και μπαρ, με θέα στη θάλασσα.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2810 399399           (+30) 2810 274010          (+30) 2813 407000                (+30) 2810 719100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP