Βουρβουρού

Βουρβουρού

Νότια και σε απόσταση 10 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και 120 χλμ. από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στην χερσόνησο της Σιθωνίας βρίσκεται η γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις φυσικές της ομορφιές Βουρβουρού, με τα εννέα νησάκια της που η παρθένα φύση τους και οι απόκρυφες γοητευτικές ακρογιαλιές τους είναι κάτι το μοναδικό.

'Ομορφο παραθαλάσσιο χωριό της ανατολικής Σιθωνίας, με μεγάλη τουριστική κίνηση. Bρίσκεται 56 χλμ. ανατολικά του Πολύγυρου. Aριστερά και δεξιά από τον οικισμό θα βρείτε γραφικούς όρμους και κατάφυτες ακτές, ενώ τα μικρά νησάκια μπροστά στην παραλία του χωριού ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο.

Πέντε χιλιόμετρα από τον Όρμο της Παναγίας, μέσω ενός δρόμου που ξεδιπλώνεται ανάμεσα από ελιές και πεύκα, θαμπώνει το βλέμμα του επισκέπτη ο μαγευτικός πίνακας της Βουρβουρούς. Πρόκειται για μία χρωματική σύνθεση μπλε και πράσινου με ποικίλους θαλάσσιους σχεδιασμούς και δασοσκεπείς λόφους. Πρώτα το Λιβάρι, μια γαλήνια ανοιχτόχρωμη λιμνοθάλασσα που οριοθετείται με τη διπλανή βαθυγάλαζη θάλασσα με μια επιμήκη πευκόφυτη αμμουδιά.

Στη συνέχεια εκτείνεται η θάλασσα της Βουρβουρούς που περιζώνεται από πολλά μικρά και μεγάλα νησιά και την καθιστούν ένα μακρύ ασφαλές φυσικό λιμάνι. Ενώ από τη μεριά της στεριάς, δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν ζεστή και φιλόξενη διαμονή στους επισκέπτες. Το θαύμα που λέγεται Βουρβουρού κορυφώνεται στο Καρύδι, μια ξέβαθη ασημένια ακτή με τις κουκουναριές να απλώνουν τα κλωνάρια τους πάνω από τη θάλασσα.
Αυτήν την περιοχή με τη φυσική της ομορφιά και την πολυμορφία των επιλογών που προσφέρει, σας προσκαλούμε να την επισκεφθείτε.

Θα κολυμπήσετε στις παραλίες Tρανή Aμμουδιά, στον 'Ορμο της Παναγίας, στην πευκόφυτη αμμουδιά στο Kαρύδι και στο νησάκι Διάπορος, που θα περάσετε σε λίγα λεπτά με καΐκι. Στην παραλία υπάρχουν γραφικές ψαροταβέρνες, αλλά και καφετέριες και μπαρ.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2374 350100           (+30) 2374 021300          (+30) 2374 022199                (+30) 2374 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP