Βουρβουρού

Βουρβουρού

Νότια και σε απόσταση 10 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και 120 χλμ. από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στην χερσόνησο της Σιθωνίας βρίσκεται η γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις φυσικές της ομορφιές Βουρβουρού, με τα εννέα νησάκια της που η παρθένα φύση τους και οι απόκρυφες γοητευτικές ακρογιαλιές τους είναι κάτι το μοναδικό.

'Ομορφο παραθαλάσσιο χωριό της ανατολικής Σιθωνίας, με μεγάλη τουριστική κίνηση. Bρίσκεται 56 χλμ. ανατολικά του Πολύγυρου. Aριστερά και δεξιά από τον οικισμό θα βρείτε γραφικούς όρμους και κατάφυτες ακτές, ενώ τα μικρά νησάκια μπροστά στην παραλία του χωριού ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο.

Πέντε χιλιόμετρα από τον Όρμο της Παναγίας, μέσω ενός δρόμου που ξεδιπλώνεται ανάμεσα από ελιές και πεύκα, θαμπώνει το βλέμμα του επισκέπτη ο μαγευτικός πίνακας της Βουρβουρούς. Πρόκειται για μία χρωματική σύνθεση μπλε και πράσινου με ποικίλους θαλάσσιους σχεδιασμούς και δασοσκεπείς λόφους. Πρώτα το Λιβάρι, μια γαλήνια ανοιχτόχρωμη λιμνοθάλασσα που οριοθετείται με τη διπλανή βαθυγάλαζη θάλασσα με μια επιμήκη πευκόφυτη αμμουδιά.

Στη συνέχεια εκτείνεται η θάλασσα της Βουρβουρούς που περιζώνεται από πολλά μικρά και μεγάλα νησιά και την καθιστούν ένα μακρύ ασφαλές φυσικό λιμάνι. Ενώ από τη μεριά της στεριάς, δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν ζεστή και φιλόξενη διαμονή στους επισκέπτες. Το θαύμα που λέγεται Βουρβουρού κορυφώνεται στο Καρύδι, μια ξέβαθη ασημένια ακτή με τις κουκουναριές να απλώνουν τα κλωνάρια τους πάνω από τη θάλασσα.
Αυτήν την περιοχή με τη φυσική της ομορφιά και την πολυμορφία των επιλογών που προσφέρει, σας προσκαλούμε να την επισκεφθείτε.

Θα κολυμπήσετε στις παραλίες Tρανή Aμμουδιά, στον 'Ορμο της Παναγίας, στην πευκόφυτη αμμουδιά στο Kαρύδι και στο νησάκι Διάπορος, που θα περάσετε σε λίγα λεπτά με καΐκι. Στην παραλία υπάρχουν γραφικές ψαροταβέρνες, αλλά και καφετέριες και μπαρ.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP