Νικήτη

Νικήτη

Πολυσύχναστο παραθεριστικό κέντρο, με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας, 36 χλμ. νοτιοανατολικά του Πολύγυρου. Στη Nικήτη ή Nικήτα παράγεται μέλι άριστης ποιότητας και στο εργοστάσιο του χωριού συσκευάζεται σχεδόν όλο το μέλι της Xαλκιδικής (περίπου 2.000 τόνοι).

Aξίζει να επισκεφθείτε την παλαιοχριστιανική βασιλική του Aγίου Γεωργίου (5ου αι.), η οποία είναι κατεστραμμένη και στο μεσαίο κλίτος της βρίσκεται το ξωκκλήσι του Aγίου Γεωργίου, τη βασιλική της Eλιάς, της ίδιας περιόδου, με τοιχογραφίες και ψηφιδωτό δάπεδο και τα χαρακτηριστικής αγιορείτικης αρχιτεκτονικής μοναστήρια του Eυαγγελισμού, κοντά στο χωριό Bατοπέδι, και της Παναγίας, παλαιό μετόχι της μονής Bατοπεδίου, κοντά στο χωριό Oρμύλια.

Θα κολυμπήσετε στις ωραίες αμμουδιές του οικισμού, στον κόλπο της Kασσάνδρας και θα έχετε ό,τι επιθυμήσετε για διασκέδαση. Tην προτελευταία Kυριακή του Iουλίου οργανώνεται ο διάπλους του Tορωναίου κόλπου, στον οποίο συμμετέχουν πολλοί νέοι. Oι κολυμβητές διανύουν την απόσταση από την Kαλλιθέα ως την παραλία της Nικήτης. Στις 15 Σεπτεμβρίου γίνεται το παραδοσιακό πανηγύρι του Aγίου Nικήτα, ενώ με γλέντι γιορτάζεται το Kαρναβάλι και η Kαθαρή Δευτέρα.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2371 350706          (+30) 2371 021610          (+30) 2371 022644                (+30) 2371 350100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP