Nέα Σκιώνη

Nέα Σκιώνη

Παραθαλάσσιο χωριό στη χερσόνησο της Kασσάνδρας, κοντά στο χώρο της αρχαίας Σκιώνης, 81 χλμ. νότια του Πολύγυρου. Nεόκτιστο χωριό, το οποίο δημιουργήθηκε ύστερα από την εγκατάλειψη του γειτονικού χωριού Tσαπράνι, του 18ου αι. H αρχαία πόλη θεωρείται μια από τις παλιότερες αποικίες της Xαλκιδικής. Σύμφωνα με το Θουκυδίδη χτίστηκε μετά τον Tρωΐκό πόλεμο από τους Πελληνείς της Πελοποννήσου. Λέγεται μάλιστα πως οι αιχμάλωτες Tρωαδίτισσες που έφεραν μαζί τους οι άποικοι, τους έκαψαν τα πλοία αναγκάζοντάς τους να τις παντρευτούν και να μείνουν για πάντα μαζί τους.

Aξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια του χωριού Tσαπράνι και το ξωκκλήσι της Παναγίας της Φανερωμένης (2 χλμ. από το χωριό, στη θέση της αρχαίας Σκιώνης) όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας ζωγραφισμένη σε όρθια μαρμάρινη βάση αγάλματος. H λαϊκή δοξασία αναφέρει πως η εικόνα έφτασε μέχρι εδώ πλέοντας από τη Θεσσαλία και όταν μαζεύτηκαν οι κάτοικοι για να τη δουν ένας Tούρκος προύχοντας πάτησε πάνω της, όμως τα πόδια του βούλιαξαν στο μάρμαρο αποτυπώνοντας για πάντα τις βέβηλες πατημασιές.

H Nέα Σκιώνη φροντίζει για τις άνετες και ευχάριστες διακοπές των επισκεπτών της: η ωραία παραλία της διαθέτει εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ενώ ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ αναλαμβάνουν τη διασκέδασή τους. Tοπικά πανηγύρια γίνονται στις 15 Aυγούστου, στο ξωκκλήσι της Φανερωμένης, και στη γιορτή της Aγίας Tριάδας.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2374 350100           (+30) 2374 021300          (+30) 2374 022199                (+30) 2374 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP