Νέα Πλαγιά

Νέα Πλαγιά

Παραλιακό χωριό με μεγάλη, ωραία αμμουδιά, που απέχει 35 χλμ. από τον Πολύγυρο. Aξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Γεωργίου και το παραθαλάσσιο χωριό Φλογητά με την όμορφη παραλία και το μετόχι του Aγίου Παντελεήμονα (19ου αι.). Στα Nέα Πλάγια θα βρείτε γραφικές ψαροταβέρνες με θαλασσινές νοστιμιές, καφετέριες και μπαρ, ενώ πανηγύρι γίνεται της Zωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Η όμορφη και καθαρή παραλία με την αμμουδιά, το ομαλό και αμμώδες ανάγλυφο του πυθμένα της θάλασσας και οι υπηρεσίες (δωρεάν ξαπλώστρες και τραπεζάκια στην ακρογιαλιά) που προσφέρονται με μικρό κόστος προσελκύουν έλληνες και ξένους τουρίστες.

Επίσης έντονη είναι και η αγροτική παραγωγή και ειδικά αυτή των κηπευτικών, συμπληρώνει το εισόδημα του χωριού και προσφέρει φρέσκα και υγιεινά λαχανικά στους επισκέπτες αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά προσδίδουν τον χαρακτήρα του δημοτικού διαμερίσματος σαν ένα αγροτικό και τουριστικό χωριό με μια αρμονία που χαρακτηρήζει μόνο την παραλιακή ακτή του κάμπου της Καλαμαριάς.

Τα Νέα Πλάγια είναι μεγάλος οικισμός και έδρα του Δημοτικού διαμερίσματος Πλαγίων του Δήμου Τρίγλιας στο νομό Χαλκιδικής. Το 2001 είχε 1.249 κατοίκους. Η παραλία του οικισμού προσελκύει αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Κύρια ασχολία είναι η γεωργία και τα τουριστικά επαγγέλματα. Παράγονται κυρίως κηπευτικά. Ανάμεσα στα άλλα, λειτουργούν αγροτικό ιατρείο, αγροτικός συνεταιρισμός, νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και πολιτιστικός σύλλογος. Από αθλητική άποψη ενεργή είναι η ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα (Αθλητική Ένωση Διαγόρας), που αγωνίζεται στην δεύτερη ερασιτεχνική κατηγορία του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, στο νότιο όμιλο.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2373 031204           (+30) 2373 065580          (+30) 2374 022199                (+30) 2373 031186

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Ζήστε την εμπειρία σας στην Νέα Πλαγιά

Ήλιος & Θάλασσσα - Βουνό

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP