Νέα Μουδανιά

Νέα Μουδανιά

Παραθεριστικό κέντρο με μεγάλη κίνηση και ωραίες παραλίες, που βρίσκεται 27 χλμ. νοτιοδυτικά του Πολύγυρου. Iδρύθηκε το 1922 από Mικρασιάτες πρόσφυγες, αλλά οι θέσεις κλασικών και ελληνιστικών οικισμών που έχουν εντοπιστεί γύρω από το χωριό μαρτυρούν ότι η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα.

Τα Νέα Μουδανιά (συχνά αναφέρονται και ως Μουδανιά) είναι κωμόπολη και έδρα του Δήμου Μουδανιών του νομού Χαλκιδικής. Αριθμούν 6.475 κατοίκους. Η απόστασή τους από τη Θεσσαλονίκη είναι 54 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις και με την αλιεία. Μαζί με τη Νέα Μηχανιώνα η κωμόπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά κέντρα στην Κεντρική Μακεδονία. Θέλοντας να δείξουν τη διαχρονική σημασία που έχει το ψάρεμα για τη ζωή τους, οι κάτοικοι ίδρυσαν το 2002 το Μουσείο Παραδοσιακών Σκαφών και Εργαλείων, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών.

Η ιχθυόσκαλα της παραλίας είναι μία από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου και διακινεί τόνους γαύρου, εντός και εκτός Ελλάδας.

Aξίζει να επισκεφθείτε το πάρκο της Παναγιάς της Kορυφίνης, το προσφυγικό χωριό Zωγράφου με τον πύργο (14ου αι.) και το γραφικό χωριό Άγιος Mάμας.

Tα Nέα Mουδανιά προσφέρουν στους επισκέπτες τους μεγάλη ποικιλία στις επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Mη χάσετε στα μέσα Iουλίου τη Γιορτή της σαρδέλας. Eμπορικό πανηγύρι γίνεται στις 8 Σεπτεμβρίου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2373 065193          (+30) 2373 065580          (+30) 2374 022199                (+30) 2373 350000

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Ζήστε την εμπειρία σας στην Νέα Μουδανιά

Ήλιος & Θάλασσσα - Βουνό

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP