Κρυοπηγή

Κρυοπηγή

Tουριστικό θέρετρο, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Kασσάνδρας, 56 χλμ. νοτιοδυτικά του Πολύγυρου. Tο χωριό είναι πολύ όμορφο, με παραδοσιακά σπίτια, πολύ πράσινο και καθαρή πευκόφυτη παραλία και παρέχει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για διαμονή και διασκέδαση.

Η Κρυοπηγή βρίσκεται στην χερσόνησο της Κασσάνδρας σε απόσταση 90 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά πευκόφυτου λόφου με υπέροχη θέα στον κόλπο της Κασσάνδρας.

Η περιοχή κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων και η σημερινή Κρυοπηγή βρίσκεται μεταξύ των θέσεων των αρχαίων πόλεων Νεάπολη και Φλέγκρα.

Το άριστο κλίμα ,ο συνδυασμός κατάφυτου βουνού και πεντακάθαρης θάλασσας (γαλάζιες σημαίες) μαζί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας καθιστούν την Κρυοπηγή το πιο αξιόλογο θέρετρο της περιοχής. Οι είκοσι δύο (22) ξενοδοχειακές μονάδες με δύναμη δύο χιλιάδων (2000) δωματίων καθώς και το οργανωμένο κάμπινγκ του ΕΟΤ και τα διακόσια πενήντα (250) επιπλωμένα διαμερίσματα και δωμάτια της περιοχής προσφέρουν άνετη και ευχάριστη διαμονή και δυνατότητα ποικίλων δραστηριοτήτων (θαλάσσια σπορ, εκδρομές, τένις, ιππασία κ.λ.π.).

Στην Κρυοπηγή βρίσκεται το « ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ» που είναι προσφορά χορηγία του ζεύγους Dr.Erhart and Sofia Ziegler.Το κέντρο αυτό αποτελεί σημείο συνάντησης καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου παιδαγωγών απ' όλο τον κόσμο που έρχονται εδώ να συνεργαστούν και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και συνέδρια που οργανώνει.

Με ορμητήριο την Κρυοπηγή ο επισκέπτης μπορεί να εκδράμει στο Άγιο Όρος, το σπήλαιο των Πετραλώνων, την αρχαία 'Ολυνθο, την πατρίδα του Αριστοτέλη Στάγειρα,να απολαύσει τις φυσικές ομορφιές και τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους κάνοντας κρουαζιέρα γύρω του ή να ψαρέψει στους ψαρότοπους της περιοχής.

Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στον τόπο της παραγωγής τους τα υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα της περιοχής που είναι το μέλι, τα φρούτα, το κρασί, οι ελιές και το ελαιόλαδο. Στην περιοχή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες (ΟΤΕ, Τράπεζες, Κέντρο Υγείας) και Restaurants, Pubs, ταβέρνες και καταστήματα λαϊκής τέχνης.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2374 350100           (+30) 2374 021300          (+30) 2374 022199                (+30) 2374 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP