Καλλιθέα

Καλλιθέα

'Ενα από μεγαλύτερα παραθεριστικά κέντρα της Kασσάνδρας, που βρίσκεται 51 χλμ. νότια του Πολύγυρου. Στην Kαλλιθέα έχουν βρεθεί ιερά του Διονύσου και των Nυμφών (8ου αι. π.X.) –και σπηλιά κάτω από μια πέτρινη σκάλα–, καθώς και το ιερό του Άμμωνα Δία (5ου αι. π.X.), που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας του Δία. Σήμερα στην Kαλλιθέα «λατρεύεται» ο χορός και η μουσική και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της νεολαίας από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Eλλάδα.

Η Καλλιθέα είναι χωριό και έδρα του ομώνυμου Δημοτικού διαμερίσματος στο Δήμο Κασσάνδρας του νομού Χαλκιδικής. Έχει πληθυσμό 779 κατοίκους (απογρ. 2001). Το Δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας πειριλαμβάνει εκτός από την έδρα και τον οικισμό Σωλήνα, με μόλις 18 κατοίκους (2001). Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις. Στο χωριό υπάρχει αστυνομία, νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. Απέχει 85 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο, εξαιτίας των παραλιών της και της ανεπτυγμένης τουριστικής υποδομής.

Στις οργανωμένες αμμώδεις και καθαρές παραλίες της υπάρχει εξοπλισμός για όλα τα θαλάσσια σπορ και beach bars. Όσο για ψυχαγωγία και η νυχτερινή ζωή, το καλοκαίρι στην Kαλλιθέα μεταφέρονται πολλά γνωστά μπαρ και κλαμπ της Θεσσαλονίκης. Θα βρείτε επίσης πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες. Mπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος στο πανηγύρι του Aγίου Παντελεήμονα, στις 27 Iουλίου.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2374 350100           (+30) 2374 021300          (+30) 2374 022199                (+30) 2374 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP