Αμμουλιανή

Αμμουλιανή

Nησάκι με πυκνή βλάστηση και ήπια τουριστική ανάπτυξη απέναντι από την Tρυπητή, με την οποία συνδέεται καθημερινά με φέρι μποτ. Mε όμορφο ειδυλλιακό τοπίο και κάποιες ερημικές παραλίες είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές και χαλάρωση. Στο λιμάνι της, όπου δένουν τουριστικά σκάφη και ψαρόβαρκες, υπάρχει ένας οικισμός και λειτουργούν γραφικά ταβερνάκια και ήσυχα μπαρ.

Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της κεντρικής Μακεδονίας με μόνιμο πληθυσμό (600 κάτοικοι). Βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει 130 χιλιόμετρα και συνδέεται με φέριμποτ με την απέναντι ακτή Τρυπητή (Αμμουλιανή - Τρυπητή 2 ναυτικά μίλια). Τα δρομολόγια των πλοίων είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Έχει έκταση 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Λόφοι και μικρές κοιλάδες εναλλάσσονται στην επιφάνεια του νησιού, που είναι κατάφυτο από ελιές και χαμηλή βλάστηση.

Καλλιέργειες συστηματικές δε γίνονται με αποτέλεσμα το οικοσύστημα να παραμένει ανέγγιχτο. Οι ακτές παρουσιάζουν εναλλαγές σχηματίζοντας κολπίσκους με υπέροχες αμμουδιές. Οι καιρικές συνθήκες δε χαρακτηρίζονται από έντονες εναλλαγές και πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα το καλοκαίρι οι άνεμοι είναι ασθενείς. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Υπάρχει πληθώρα από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Γνωστές παραλίες του νησιού είναι τα Kαραγάτσια και η Φάκα, οι Aλυκές, ο Aϊ-Γιώργης και η Mεγάλη Άμμος. Tοπικά πανηγύρια γίνονται στη γιορτή του Aγίου Nικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου, και του Aγίου Γεωργίου.

Ο τουρισμός είναι μια από τις βασικές ασχολίες των κατοίκων. Η Αμμουλιανή κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κύρια χαρακτηριστικά είναι η φυσική ομορφιά του νησιού, οι πεντακάθαρες θάλασσες, το φρέσκο ψάρι και η φιλοξενία. Το νησί διαθέτει πληθώρα από ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios, διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Ακόμη, υπάρχει και ένα camping.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP